Pakistan International Airlines Corporation

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pakistan International Airlines
پاکستان

انٹرنیشنل ایئر لائنز

Pakistan International Airlines Logo.svg
IATA ICAO Kode panggil
PK PIA PAKISTAN
Didegaké 1946 (sebagai Orient Airways)
Hub Bandar Udara Internasional Jinnah

(Karachi)

Hub sekunder
Kutha fokus
Program frequent flyer PIA Awards Plus+
Anak perusahaan
  • Roosevelt Hotel
  • Scribe Hotel
  • Skyrooms (Private) Limited
  • PIA Investments Limited
Ukuran armada 40
Kutha tujuan 60 incl.cargo
Perusahaan induk Pamerintah Pakistan (Kamentrian Pertahanan Pakistan)

[1]

Slogan perusahaan "Great People to Fly With"

"Come Fly With Us"

Kantor pusat [[Bandar Udara Internasional

Jinnah]]
Karachi, Pakistan

Wong wigati
Situs web www.piac.com.pk

Pakistan International Airlines Corporation (Basa Urdu: پاکستان بین الاقوامی ایئر لائنز), langkung misuwur kanthi cekakan PIA, inggih menika maskapai pamiberan nasional Pakistan.[2] Bandara ingkang utami inggih menika Bandara Internasional Jinnah ing Karachi, Bandara Internasional Allama Iqbal ing Lahoré, lan Bandara Internasional Islamabad ing Islamabad /Rawalpindi.[2] PIA kalebet maskapai bintang tiga (kanthi kinerja ingkang saé) déning Skytrax, satunggalipun organisasi resmi ingkang neliti lan mbiji kualitas maskapai lan bandara.[3]

Boeing 777-200 kagunganipun PIA

Pakistan International Airlines sampun wonten wiwit Pakistan déréng dados negari.[4] Ing taun 1946, Muhammad Ali Jinnah nggadhahi pamanggih bab awratipun nggadhahi jaringan maskapai panerbangan ing usaha damel madheging negari.[4] Panjenenganipun lajeng nyuwun pambiyantunipun Mirza Ahmad Ispahani, tiyang industrialis ingkang sampun pengalaman.[4]

Nalika tanggal 23 Oktober 1946, Orient Airways dipundamel kanthi punjeripun ing Kalkuta.[4] Maskapai menika miwiti layanan miber ing wulan Juni 1947 kanthi rute Sittwe lan Rangon, kanthi montor miber Douglas DC-3.[4] Kalih wulan salajengipun, negari Pakistan jumeneng, lan punjeripun dipungantos saking Kalkuta dipungantos dados ing Karachi.[4] Nalika 11 Maret 1955, Orient Airways ndhérék nggabung kaliyan paskapai pamiberan ingkang sampun dipunrencanakaken déning pamarentah lan salajengipun dados Pakistan International Airlines Corporation.[4]


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Pakistan International Airlines

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Annual Report 2006 (Part-I)" (PDF). Pakistan International Airlines. 2007-04-03. http://www.piac.com.pk/PIA_About/profiles/2006/PIA_Annual_Report_2006-P1.pdf. Retrieved 2007-08-14.
  2. ^ a b (en)Contact Us dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. ^ (en)The World's official 3-Star Airlines™ – SKYTRAX dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e f g (en)About PIA – History dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.