Museum Radyapustaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Museum Radyapustaka
Museum Radya Pustaka

Sisih ngarep museum mawa reca Ranggawarsita.
Diadegaké 28 Oktober 1890
dipindhah menyang papan saiki ing tanggal 1 Januari 1913
Lokasi Flag of Indonesia.svg Surakarta, Jawa Tengah

Museum Radyapustaka utawa Museum Radya Pustaka iku sawijining museum ing Surakarta, Jawa Tengah.

Sajarah cekak[sunting | sunting sumber]

Museum iki diadegaké nalika jumenengé Ingkang Sinuhun Pakubuwana IX déning Kanjeng Raden Adipati Sasradiningrat IV ing dalem Kapatihan ing tanggal 28 Oktober 1890. Kanjeng Raden Adipati Sasradiningrat IV naté mengku minangka Patih Pakubuwana IX lan Pakubuwana X. Museum iki banjur dipindhahké menyang lokasiné saiki iki, Gedhong Museum Radyapustaka ing Dalan Slamet Riyadi, Surakarta, ing tanggal 1 Januari 1913. Nalika iku gedhong museum iku sawijining omah pribadi warga Walanda anama Johannes Busselaar.