Mertéga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mertéga

Mertéga iku prodhuk panganan saka susu, digawé kanthi ngudheg krim sing asal saka susu. Biasané dipigunakaké minangka olèsan roti lan biskuit, minangka perantara lemak ing sawetara resèp roti lan masakan, lan kadhangkala minangka bahan kanggo nggorèng. Pengganti mertéga ya iku margarin, sing biasané luwih murah, lan nduwèni luwih sethithik lemak lan kolesterol.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung mertéga dijupuk saka basa Portugis manteiga.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Mertéga ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mertéga&oldid=830837"