Menara Ostankino

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Menara Ostankino
Menara Ostankino

Menara Ostankino inggih menika sawijining menara TV lan radio ingkang wonten ing Moskwa, Rusia. Menara kanthi inggil 540 meter menika dipunrancang déning Nikolai Nikitin [1] inggih menika satunggaling anggota saking Federasi Donya Menara Agung.. Pembangunanipun wiwit saking taun 1963 lan dipunpungkasi taun 1967. Menara Ostankino menika pikantuk rekor struktur bangunan paling inggil ing donya satunggal dekade, dumugi Menara CN madeg wonten ing Toronto, Kanada. Ananaging dumugi taun 2005, Menara Ostankino tasih pikantuk rekor ingkang sami kanggé dhaerah Eurasia lajeng sakmenika dados menara paling ageng nomor sekawan ing donya [2].

Wonten ing taun 2003, media paring warta bilih anténa énggal sampun kapasang ingkang nambah inggiling menara dumugi 577 meter. Ananging dhuwuring anténa énggal sami kaliyan anténa dangu.

Konstruksi menara menika kawiwitan nalika taun 1963 lan kapungkasan taun 1967. Ekstensif ngginakaken beton pratekan damel struktur ingkang sederhana ananging kokoh. Menara menika ngluwihi Empire State Building dados struktur paling inggil sadonya. Menika pikantuk rékor 9 taun dumugi Menara CN wonten ing Torontalo, Kanada nalika taun 1976, ingkang ngluwihi puncakipun 13 meter (43 kaki). Menara Ostankino tetep jumeneng paling inggil nomor kalih ing donya kirang langkung 31 taun. Dumugi wonten Khalifa Burj ingkang ngluwihi Menara Ostankino lan Menara CN nalika taun 2007.

Menara Ostankino kobongan[sunting | sunting sumber]

Menara Ostankino naté kobongan nalika 27 Agustus 2000 lan wonten korban tigang tiyang. Kejawi menika, sinyal kanggé TV lan radio kanggé langkung saking 18 juta tiyang ing Moskow dados keganggu. Geni ingkang medal kapisan kirang langkung 98 meter ing inggil dèk pangamatan lan Restoran Seventh Heaven. Kobongan menika winates ing bagéyan balkoni kemawon lan saged mati geninipun awit saking duginipun pemadam kebakaran [3]. Awit saking kobongan menika sedaya staf dipun-evakuasi lan dipunungsiaken. Amargi piranti-piranti èlètronik ing mriku sampun tua lan kirang anggènipun ngrawat dados risak sanget. Kejawi menika akibat saking kobongan menika ing sapérangan dinten para warga Rusia boten saged mirsani siyaran saking TV. Satunggaling stasiun TV ingkang boten keganggu inggih menika stasiun swasta NTV [4].

Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Menara Ostankino (dipun-akses tanggal 22 Desember 2012).
  2. ^ [2], Menara Ostankino (dipun-akses tanggal 22 Oktober 2012).
  3. ^ [3], Kebakaran di menara Moskow (dipun-akses tanggal 6 Maret 2013).
  4. ^ [4], Menara Ostankino Terbakar(dipun-akses tanggal 8 Januari 2013).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Menara_Ostankino&oldid=834875"