Masjid Faisal Islamabad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Masjid Faisal
Faisal Mosque.jpg

Masjid Faisal

Informasi dhasar
Dunung Flag of Pakistan Islamabad, Pakistan
Afiliasi agama Islam
Dhèskripsi arsitèktur
Arsitèk Vedat Dalokay
Jinis arsitèktur Masjid
Béa pembangunan $120 juta
Spesifikasi
Kapasitas 100,000 (dewan lan laman dalam), 200,000 (kawasan)

Masjid Faisal ingkang dumunung ing Islamabad inggih punika salah satunggalipun masjid ingkang paling ageng lan megah ing donya. Kaagengan masjid punika wonten ing buku Khaled inggih punika Masjid Shah Faisal ketingal ageng amargi pilar-pilar beton ageng lan menara-menaranipun ingkang dhuwur. Sapanunggalipun punika nginggilipun masjid wonten 1.000 lampu gelembung ingkang dipundesain kados elektronik. Ing ngajengipun masjid wonten 4 menara ageng ingkang nginggilipun 90 meter ingkang ngapit masjid punika. Pola mozaik wonten ing tembok sisih kilèn. Sapanunggalipun punika wonten seratan kaligrafi ingkang damel wentuk pola reringgitan kaca ing tembok sisih wetan dening arsitek Sadequain. Masjid punika saged ngemot 74 ewu jamaah ingkang dipundadoaken kagiyatan Universitas Islam Internasional ingkang pusatipun ing Pakistan.

Arsitektur Masjid[sunting | sunting sumber]

Masjid Faisal wiyaripun 5.000 meter persegi, arsitektur punika arsitektur Asia Selatan, Arab, lan Turki. Masjid Shah Faisal kasebat dados salah satunggalipun tuladha arsitektur Islam modern ing donya. Ing nginggilipun masjid, wonten lampu hias ageng 75 ton. Sapanunggalipun punika wonten menara masjid ingkang dipunpundhut saking desain arsitektur Turki tradisional lan dados menara masjid ingkang paling nginggil ing Asia Selatan. Masjid punika gadhahi kubah ingkang dipunarsiteki dening Vedat Dalokay. Anggenipun damel kubah kirang langkung mirip kulit kerang ingkang wonten 8 menara, setunggalipun nginggilipun 40 meter. Sapanunggalipun punika wonten makam Muhammad Zia-ul-Haq, mantan presiden Pakistan, ingkang boten tebih saking masjid punika. Makam Zia-ul-Haq saged dadosaken industri pariwisata ing Islamabad dados langkung sae.

Lokasi lan Sajarah Masjid[sunting | sunting sumber]

Masjid Shah Faisal wiwitipun dumunung ing kawasan ingkang tebih saking kitha. Ananging ing kawasan punika sampun wonten kathah wewangunan.[1] Masjid punika letakipun wonten ing sisih paling lor Islamabad, inggih punika ibukota Pakistan. Asma masjid piyambak dipunpundhut saking asma Raja Faisal Bin Abdul Aziz lan dipundadosaken Masjid Nasional Pakistan. Masjid Faisal gadhahi kubah lan arca.[2]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)bataviase.co.id(dipuntingali tanggal 21 September 2011)
  2. ^ (id)www.lib-unimal.net(dipuntingali tanggal 21 September 2011)