Ménthok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ménthok
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Anseriformes
kulawarga: Anatidae
Genus: Cairina
Species: C. moschata
Jeneng binomial
Cairina moschata
(Linnaeus, 1758)

Ménthok iku kéwan ingonan (jroning Basa Indonésia:peliharaan) saka suku ing sejenis manuk utawa unggas kang kagolong kulawarga bèbèk. Jeneng ménthok minangka jeneng ing basa Jawa; déné ana ing tlatah liyané asring kasebut karan : éntok, énthok utawa éntog (basa Sundha, basur (Bms.), itik manila, utawa bebek manila (Ind.). Ing basa Inggris kasebut Muscovy Duck utawa Barbary Duck.

Ing tlatah Indonesia ménthok dadi sato iwèn utawa kéwan pangingonan, kang dimumpangatake daging karo wuluné . Daging ménthok bisa diolah/dimasak rica-rica, digorèng lan dijangan (sayur). Déné wulu ménthok bisa digawe kok, piranti kanggo main badminton. Ménthok uga nduwèni werna wulu ireng lan putih. Méntok uga ndhuweni kulit werna abang lan ireng ing saubengé mata lan rai. Cucuk kang gedhé lan cekak dadi ciriné kéwan kang kagolong kaluwarga bébék iki.

Mentok lanang (Jo Berong) lan wédok
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ménthok&oldid=869050"