Kutha Kendhari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Kendhari
Lambang Kutha Kendari.png
'Lambang Kutha Kendhari
Motto: "---"
Lokasi Kutha Kendari.jpg
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

295,89 km²
Distrik
 - Cacahe:

6 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 226.056 jiwa(2005)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Suku Tolaki, Suku Muna, Suku Buton, Suku Moronene
Agama: Islam, Protestan, Katulik lan liyane
Basa: Basa Indonésia, Basa Tolaki lan liyane

Kutha Kendhari iku salah siji kutha ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan uga dadi ibukutha provinsi, kutha-kutha liyané: Bau-Bau lan liya-liyané. Jembar wilayah Kutha iki ± 295,89 km² utawa --- hèktar, kanthi pedunung 226.056 (2005).

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kutha Kendhari dumunung ing jazirah kidul-wétan Pulo Sulawesi, ing koordinat: 3º54’30”-4º3’11” Lintang kidul lan 122º23’-122º39’ Bujur wétan Tapel wates koutha Kendhari:

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Kendhari katata jroning 10 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Abeli
  2. Baruga
  3. Kadia
  4. Kambu
  5. Kendhari
  6. Kendhari Kulon
  7. Mandhonga
  8. Poasia
  9. Puuwatu
  10. Wua-Wua

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Sulawesi Kidul-Wétan

Kutha Kendari, Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Kutha Kendari.png

Kecamatan: Abeli Baruga Kendari Kendari Barat Mandonga Poasia

Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Kendhari&oldid=811615"