Kabupatèn Wakatobi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Wakatobi
Lambang Kabupatèn Wakatobi
Lambang Kabupatèn Wakatobi
Motto: "---"
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Wakatobi.svg
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Wangi-Wangi
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Distrik
 - Cacahe:

5 kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Web: www.wakatobikab.go.id

Kabupatèn Wakatobi iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, kutha Wangi-Wangi iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : --- lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 823 km². Kabupatèn iki dibentuk adhedhasar Undhang-Undhang Republik Indonesia Nomer 29 Taun 2003, tanggal 18 Desember 2003. Caching pedunung ing taun 2003 ana 91.497 jiwa, dumadi saka lanang 44.843 jiwa lan wadon 46.654 jiwa.

Wakatobi minangka jeneng kawasan taman nasional sing ditetepaké ing taun 1996, sing jembaré 1,39 yuta hèktar, arupa kaanekaragaman hayati segara, skala, lan kondhisi karang; sing dadi salah siji prioritas paling dhuwur jroning konsèrvasi segara ing Indonésia.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Wakatobi dumunung ing koordinat 5,00º nganti 6,25º Lintang kidul lan 123,34º nganti 124.64º Bujur wétan. Tapel wates:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Buton lan Kabupatèn Buton Lor
ing sisih kidul karo: Segara Florès
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Buton
ing sisih wétan karo: Segara Banda

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Wakatobi katata jroning 5 kecamatan, --- désa/kelurahan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Binongko
  2. Kaledupa
  3. Tomia
  4. Wangi-Wangi
  5. Wangi-Wangi Kidul

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn Wakatobi, Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Kabupatèn Wakatobi

Kecamatan: Binongko | Kaledupa | Tomia | Wangi-Wangi | Wangi-Wangi Kidul

Sulawesi Kidul-Wétan
Lambang Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan

Kabupatèn: Bombana | Buton | Buton Lor | Kolaka | Kolaka Lor | Konawe | Konawe Lor | Konawe Kidul | Muna | Wakatobi

Kutha: Bau-bau | Kendari

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia