Kloropita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kloropita
"Siphoneae" from Ernst Haeckel's Kunstformen der Natur, 1904
Klasifikasi èlmiah
Kelas[1]


Kloropita (basa Inggris: Chlorophyta), utawa alga ijo iku kalebu golongan protista mirip tanduran. Kloropita iku alga unisélulér lan multisélulér kang didhominasi déning klorofil saengga warnané ijo. [2] Ing ganggang ijo ana klorofil a, klorofil b, pigmén karotin lan xantofil. Jinis ganggang iki 90% urip ing banyu biasa (sepa) lan 10 % ing laut dadi plankton, némpél ing watu utawa tanduran liya. [2] Ganggang ijo dikelompokaké dadi:

Hydrodiction sp. Koloniné iku wujudé kaya jala, akéh kang ditemukna ing banyu sepa, cara réprodhuksinéiku végetatif carané fragméntasi lan cara generatifé iku konjugasi. [3]

  • wujudé benang[3]

Spirogyra sp. Kloroplasé wujudé spiral, urip ing banyu sepa. Cara réprodhuksi végetatifé iku nganggo cara konjugasi. [3]

  • wujudé lembaran[3]

Ulva uripé némpél ing watu. [3] Cara réprodhuksi végetatifé iku nggawé zoospora lan cara generatifé iku isogami. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Guiry, M.D.; Guiry, G.M. (2011), AlgaeBase : Chlorophyta, World-wide electronic publication, National University of Ireland, Galway, http://www.algaebase.org/browse/taxonomy/?searching=true&gettaxon=Chlorophyta
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)(Anshori, Moch. , Martono, D.(2009)."Biologi 1 untuk Sekolah Menengah Atas (SMA) – Madrasah Aliah(MA) Kelas X (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.119)
  3. ^ a b c d e f g h i j (id)(Anshori, Moch. , Martono, D.(2009)."Biologi 1 untuk Sekolah Menengah Atas (SMA) – Madrasah Aliah(MA) Kelas X (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.120)


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Guiry, M.D.; Guiry, G.M. (2011), AlgaeBase : Chlorophyta, World-wide electronic publication, National University of Ireland, Galway, http://www.algaebase.org/browse/taxonomy/?searching=true&gettaxon=Chlorophyta
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)(Anshori, Moch. , Martono, D.(2009)."Biologi 1 untuk Sekolah Menengah Atas (SMA) – Madrasah Aliah(MA) Kelas X (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.119)
  3. ^ a b c d e f g h i j (id)(Anshori, Moch. , Martono, D.(2009)."Biologi 1 untuk Sekolah Menengah Atas (SMA) – Madrasah Aliah(MA) Kelas X (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.120)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kloropita&oldid=592960"