Klorofil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].


Klorofil iku klompok pigmen fotosintesis sing ana ing tetanduran, nyerep cahya abang, biru lan ungu, sarta ngréflèksikaké cahya ijo sing njalari tetanduran antuk ciri wernané. Klorofil ana jroning kloroplas lan mupangataké cahya sing diserep minangka ènèrgi kanggo réaksi-réaksi cahya jroning prosès fotosintesis.

Klorofil A arupa salah siji wangun klorofil sing ana ing kabèh tetanduran autotrof. Klorofil B ana ing alga ijo (Chlorophyta) lan tetanduran dharat. Klorofil C ana ing alga coklat (Phaeophyta) sarta diatome (Bacillariophyta). Klorofil D ana ing alga abang (Rhadophyta).

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Kamus Biologi Bagéyan Fisiolog, panyunting Dr. Mien A. Rifai dkk, diterbitaké déning PT Rineka Cipta, Jakarta. taun 1996)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klorofil&oldid=816420"