Kecombrang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecombrang
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Zingiberales
kulawarga: Zingiberaceae
Genus: Etlingera
Species: E. elatior
Jeneng binomial
Etlingera elatior
(Jack) R.M. Smith
Sinonim
  • Alpinia elatior Jack (1822)
  • Nicolaia speciosa (Blume) Horan. (1862)
  • Phaeomeria speciosa (Blume) Merrill (1922)

Kecombrang (Etlingera elatior) yaiku sawijining tanduran rempah lan minangka taduran taunan kanthi bentuk terna kang kembang, woh, lan wijine bisa dimanfaatake dadi bahan sayuran. jeneng liyane yaiku kincung (Medan), kincuang lan sambuang (Minangkabau) sarta siantan (Malaya). Wong Thai nyebute kanthi jeneng kaalaa.[1]

Manfaat[sunting | sunting sumber]

kembang kecombrang wis misuwur dadi salah sawijining bahan masakan. ananging sakliyane dadi bahan masakan kecombrang uga duwe manfaat liyane ing antarane kembang kecombrang duwe khasiat kanggo ngilangake ambu kang ora sedep ing awak,nambah produksi asi lqn ngresikake getih. manfaat iki amarga jroning kembang kecombrang ngandhut zat zat yaiku saponin, flavonida lan polifenol saengga krcombrang bisa didadeake deodoran alami. sakliyane iku kecombrang uga ngandhut vitamin, mineral, lan antioksidan. bageyan godhonge kandhutan antioksidane luwih akeh tinimbang bageyan kembang lan oyote.


Morfologi[sunting | sunting sumber]

Tanduran kecombrang duwe oyot serabut lan wernane kuning peteng. pange duwe bentuk gilik kang gedhe ing bonggole urip jejeg lan cacahe akeh. pange urip temempel ing rimpange kabg ana jroning lemah. rimpang tanduran kecombrang gedhe lan wernane krem semu jambon. tanduran kecombrang duwe kembang kanthj bentuk jroning karangan kang benuke arupa gasing kabthi gagang kang dawa. nalika mekar duwe werna ababg semu jambon kang apik.


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kecombrang&oldid=836241"