Zingiberales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zingiberales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids (core monocots)
ordo: Zingiberales
Suku

pirsani tèks.

Zingiberales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad commelinids (”core monocots”), monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Zingiberidae, kelas Liliopsida. Jroning sapérangan sistem sadurungé, bangsa iki dijenengi Scitaminae.

Anggota-anggotané sing paling ditepungi yaiku minangka gedhang, kana, garut, sarta manéka jaé-jaéan.

Suku/familia[sunting | sunting sumber]

Sistem Cronquist lan sistem APG II sepakat karo anggota-anggota bangsa iki sing gunggungé wolung suku:

  1. Strelitziaceae
  2. Heliconiaceae
  3. Musaceae
  4. Lowiaceae
  5. Zingiberaceae
  6. Costaceae
  7. Cannaceae
  8. Marantaceae
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zingiberales&oldid=822021"