Zingiberaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zingiberaceae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids (core monocots)
ordo: Zingiberales
kulawarga: Zingiberaceae
Genera

pirsani tèks.

Suku temu-temuan utawa Zingiberaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut sistem klasifikasi APG II suku iki klebu jroning bangsa Zingiberales, klad commelinids (core monocots).

Zingiberaceae arupa familia paling gedhé saka ordo Zingiberales, kanthi prakiran 50 genus lan luwih saka 1000 spesies. Zingiberaceae asring diarani temu-temuan ing Indonésia lan tanduran jinis iki akèh ditemokaké ing dhaérah tropis, khususé ing kawasan Asia Kidul-wétan.

Temu-temuan dibédakaké adhedhasar anané labellum, sing kawangun akibat fusi 2 benang sari sing steril, lan anané lenga esensial ing njero jaringané. Temu-temuan biasa dipigunakaké minangka tanduran hias, bumbu masakan, lan obat tradhisional.[1]. Masarakat Cina jaman biyèn migunakaké rimpang saka temu-temuan iki minangka obat gangguan pancernan, hepatitis, lara kuning, diabetes, arterosklerosis, lan infèksi bakteri.[2]

Marga (genus) anggota[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ en Montoso Gardens. 2007. Zingiberaceae (ginger family)diaksès tanggal 18 Jul 2010.
  2. ^ Itokawa H, Shi Q, Akiyama T, Morris-Natschke SL, Lee K. 2008. Recent advances in the investigation of curcuminoids. Chinese Med 3:11.


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zingiberaceae&oldid=822644"