Katy Perry

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katy Perry
Informasi latar wuri
Jeneng lair Katheryn Elizabeth Hudson
Lair 25 Oktober 1984 (umur 29)
Santa Barbara, California, Amerika Serikat
Genre Pop Rock, Synthpop
Pegawéyan Penyanyi
Penulis lagu
Aktris
Instrumèn Vokal
Gitar
Piano
Taun aktif 2001–sekarang
Label Red Hill, Island, Columbia, Capitol
Associated acts Travis McCoy, Lily Allen, Kelly Clarkson, Ashley Tisdale
Situs wèb www.katyperry.com
br/>Tanda tangan

Katy Perry ingkang anggadhahi asma lair Katheryn Elizabeth Hudson miyos tanggal 25 Oktober 1984 ing California, AS. Katy migunakaken asma amargi kuwatos bilih mangké dipunsamèkaken kaliyan aktris Kate Hudson. Nalika taksih alit Katy sampun mirengaken tembang-tembang gospel. Sansipun punika Katy naté remen ing kagiyatan paduan swara ing gréja. Sadèrèngipun ing Los Angeles, Katy sampun nggadhahi album kanthi irah-irahan KATY HUDSON ing label Red Hill Records.

Karir Katy Perry[sunting | sunting sumber]

Ing umur 18 taun, Katy sampun wonten ing Los Angeles lan nate gabung kaliyan tim The Matrix. Nalika sareng kaliyan Glen Ballard, piyambakipun gadhahi tiga tembang ingkang dadosaken gelar The Next Big Thing ingkang dipunparingi dening majalah Blender ing sasi Oktober 2004. Salah satunggalipun tembang dipunrekam sareng kaliyan Ballard lan dipunrilis dados soundtrack film THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS. Ing taun 2007 Jason Flom, CEO Virgin Records, gadhahi prajanjen kaliyan Katy ing agansi Capitol Records. Saking punika ngawontenaken 1 album inggih punika ONE OF THE BOYS ingkang dipunrilis ing sasi Juli 2008[1]

Tembang saking Katy Perry[sunting | sunting sumber]

Tembang Katy ing album One of The Boys inggih punika:

  1. One of the Boys
  2. I Kissed a Girl
  3. Waking Up in Vegas
  4. Thinking of You
  5. Mannequin
  6. Ur So Gay
  7. Hot n Cold
  8. If You Can Afford Me
  9. Lost
  10. Self Inflicted
  11. I’m Still Breathing
  12. Fingerprints[2]

Teenage Dream:

  1. Teenage Dream
  2. Last Friday Night (T.G.I.F.)
  3. California Gurls (feat. Snoop Dogg)
  4. Firework
  5. Peacock
  6. Circle The Drain
  7. The One That Got Away
  8. E.T.
  9. Who Am I Living For?
  10. Pearl
  11. Hummingbird Heartbeat
  12. Not Like The Movies

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 11 September 2011)
  2. ^ (id)www.blogiztic.com(dipuntingali tanggal 11 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katy_Perry&oldid=881413"