Kelly Clarkson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kelly Clarkson
Kelly Clarkson
Kelly Clarkson
Biodata
Jeneng lair Kelly Brianne Clarkson
Lair 24 April 1982 (umur 31)
Texas, Amerika Serikat
Genre Pop, Pop rock, R&B, soul, adult contemporary, country, rock
Pakaryan Penyanyi, aktris
Taun aktif 2002–sekarang
Label RCA, Sony BMG
Situsweb KellyClarkson.com

Kelly Brianne Clarkson ning masarakat kondhang karo jeneng Kelly Clarkson (lair ing Fort Worth, Texas, Amerika Serikat, 24 April 1982; umur 31 taun) wong tuané katurunan Wales, Yunani, Irlandia, lan Jerman. [1] Dheweké kuwi penyanyi sakaligus penulis tembangan saka Amerika Serikat kang jenengé kondhang amarga dadi juwara kaping pisanan ning ajang American Idol musim pisanan. AWit taun 2006, Kelly Brianne Clarkson bisa ngasilaké rong album.[1] Awit cilik dhewekké anduweni penginan dadi ahli biologi kelautan, ananging, dheweké nyuda penané mau amarga nonton film kang judulé JAWS, film kang ngisahaké babagan kauripan ning laut kang nampilaké monster-monster kang ana ning segara kang galak. [1] Nalilka dheweké ana ning sekolah menengah, sawijining guru ngrungaké dheweké nembang, Amarga kesengsem karo suarané Kelly, guru mau ngajak dheweké melu kanggo dadi anggota koor ning sekolah, amarga kuwi, dheweké mulai seneng ning dunya tarik suwara.[1] Lulus saka sekolah menegah, Kelly kerja serabutan.[1] Dheweké tau dadi pelayan "cocktail", dadi pegawai kang mromosikaké produk ning bioskop, tau kerja ning farmasi, ning kebun binatang Fort Worth dadi "telemarketer", dadi sales "door-to-door" sedina, lan nyambut gawe liyané. Dheweké uga tau nyicipi nyambut gawe ning dunia televisi, kayata kerja ing sawijining stasiun televisi.[1]

Taun 2002 Kelly melu audisi acara American Idol musim pisanan.[1] Sadhurungé dadi pamenang ning ajang kasebut, dheweké wis olih pujian amarga panampilané.[1] Nalika tanggal 4 September 2002, Kelly menangké kompetisi American Idol nyisakaké 58% suwara kanggo Justin Guarini, lan konstentan liyané kayata, David Cook, lan Carrie Underwood kang kasil ngindari peringkat telu paling ngisor enggal mingguné.[1] Kelly lan Carrie banjur dadi juara dene Clay nempati posisi pamenang kaping loroné.[1]

Awalé, Kelly bakal diarahaké kanggo nyanyikaké tetembagan pop lan dadi penyanyi pop, kayata karakter musik kang bisa dirungokaké ning album kang judulé THANKFUL, dirilis nalika taun 2003.[1] Ananging, meluni apa kang dadi penginé Kwelly ning dunya musik, dheweké akiré malah bisa dadi penyanyi rock.[1] Babagan kuwi bisa dideleng ning album kaping loroné kang judulé BREAKAWAY, album kuwi dirilis nalika taun 2004, Isi saka albumé kang kaping loro mau akeh-akehé tetembangan kang karakteré rock, meski beda aliran, kaloro album kasebut padha-padha bisa sukses ning pasaran lan bisa ngeraih predikat platinum ning negara-negara liyané, ora namung kuwi single-single Kelly uga sering ana ning peringkat paling dhuwur ning tangga album.[1]

Ning taun 2005, dheweké menangaké panghargaan Teen Choice, American Music Awards, lan 2 panghargaan MTV VMA (Vidio Music Awards).[1] Ning taun 2005 kuwi, dheweké uga dinominasikaké ning Radio Music Award 2005 lan MTV Australia video Music Awads.[1] Dheweké uga bisa ngeraih rong panghargaan Grammy Award, TRL AWARDS, MTV Asia Awards, Kids SChoice Awards, Teen Choice Awards lan 1 panghargaan VMA nalika taun 2006.[1] kanggo kategori Best Female Pop Vocal Performance lan Best Pop Vocal Album.[1] Vidio Clipé kang judulé Behind These Hazel Eyes mecahaké rekor TRL ngalahaké rekor sadhurungé kang dicekel dening Britney Spears.[1]

Taun 2011, Kelly Clarkson melu ngeramekaké acara Java Rockin Land bebarengan karo Maroon 5, lan Alicia Keys.[2] Ajang kang diselenggarakaké ning Pesisir Ancol, Jakarta, Indonésia iki digelar nalika tanggal 22-24 Juli, lan disponsori dening industri rokok.[2] Amarga disponsori dening industri rokok, dheweké ,Maroon 5, Alicia Keys nolak tampil.[2]

FILMOGRAPHY[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Kelly[1]:

DISCOGRAPHY[sunting | sunting sumber]

Diskografi dening Kelly:[1]

  • Thankful (2003) #1 AS - 2x Platinum
    • A Moment Like This (Billboard AS: #1, Indonésia #20)
    • Miss Independent (Billboard AS: #9, Indonésia #35)
    • Low (Billboard Kanada: #2, Indonésia #49)
    • The Trouble With Love Is (Billboard As #101, Indonésia #48)
  • Breakaway (2004) #3 AS - 2x Platinum

(kaedol luwih saka 10.500.000 kopi nyebar ning negara-negara liyané)

    • Breakaway (Billboard AS: #6, Indonésia #1)
    • Since U Been Gone (Billboard AS: #2, Indonésia #1)
    • Behind These Hazel Eyes (Billboard AS: #6, Indonésia #1)
    • Because of You (Billboard AS: #7, Indonésia #1)
    • Walk Away (Billboard AS: #12, Indonésia #2)
  • My December (2007)
    • Never Again
    • Sober

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)kelly clarksondipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c (id)berita Kelly Clarkson dipununduh tanggal 6 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kelly_Clarkson&oldid=840749"