Julius Robert Oppenheimer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
J. Robert Oppenheimer
J. Robert Oppenheimer, c. 1944
J. Robert Oppenheimer, c. 1944
Miyos 22 April 1904
New York City, New York, Amerika Serikat
Tilar donya 18 Februari 1967 (umur 62)
Princeton, New Jersey, Amerika Serikat
Dalem Amerika Serikat
Warga negara Amerika Serikat
Bidhang Fisika teoretis
Lembaga Proyek Manhattan
Universitas California, Berkeley
Institut Teknologi California
Institute for Advanced Study
Lulusan saking Universitas Harvard
Universitas Cambridge
Universitas Göttingen
Doktoral advisor Max Born
Notable students Samuel W. Alderson
David Bohm
Robert Christy
Stan Frankel
Willis Eugene Lamb
Giovanni Rossi Lomanitz
Philip Morrison
Melba Phillips
Hartland Snyder
George Volkoff
Kaahlian Pengembangan senjata nuklir
Limit Tolman-Oppenheimer-Volkoff
Proses Oppenheimer-Phillips
Perkiraan Born–Oppenheimer
Notable awards Penghargaan Enrico Fermi

Julius Robert Oppenheimer (1904-1967) dikenal dadi ahli fisika saka Amerika Serikat.[1] Robert iku dadi salah sijiné tokoh Proyek Manhattan nalika Perang Dunia II kang nduweni tugas kanggo nggawé bom atom kang sepisanan. [1] Julius Robert lair ing New York, New York lan sinau ing Harvard, Cambridge, lan Goettingen.[1] Julius Robert nampa gelar Ph.D. nalika taun 1927 kanthi bimbingan Max Born ing Gottingen kang nalika iku dadi pusat pengembangan mekanika kuantum.[1] Sawisé rong taun lulus, Julius Robert banjur mbangun sekolah fisika teoretis ing Institut Teknologi California lan ing Berkeley.[1] Julius Robert Oppenheimer akeh nyumbangaké pikiran ing babagan fisika atom lan nuklir. [1]Julius Robert uga nemokaké bintang neutron lan nolongan ireng kang wis disepelekké astronom ing wektu kepungkur.[1] Nalika PD II, Oppenheimer mimpin program bom atom Amerika Serikat ing Los Alamos, New Mexico, lan nalika taun 1947 Julius Robert dadi direktur Institute of Advanced Study ing Princeton, New Jersey.[1] Oppenheimer nduwèni akéh mungsuh nalika bubar perang, awit Julius Robert kang ngusulaké pengendalian energi atom internasional lan nentang digawéné bom hidrogen. [2]Nalika taun 1954 Atomic Energy Commission nerangake yen Robert kalebu wong kang kudu diamanake.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)[Susilo, Taufik Adi. Ensiklopedi Pengetahuan Dunia Abad 20. Javalitera. Yogyakarta 2010. Halaman 32-33]
  2. ^ (en)history1900s.about.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.