Jelena Janković

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jelena Janković
Jelena Jankovic
Julukan/undang-undangan J.J. (ing medhia),
Jeca (ing Serbia),
Negara Bendera_Serbia Serbia
Papan padunungan Bradenton, Florida
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)
Karir profèsional 6 Februari, 2000
Tangan Kanan; backhand kalih tangan
Gunggung bebungah
sadawaning karir
$4,453,068
Tunggal
Menang-kalah 293-161
Gelar 6 WTA, 1 ITF
Peringkat paling dhuwur No. 3 (11 Juni, 2007)
Hasil Grand Slam
Australia Terbuka SF (2008)
Prancis Terbuka SF (2007)
Wimbledon 4th (2006, 2007)
AS Terbuka SF (2006)
Ganda
Menang-kalah 34-53
Gelar 1 WTA
Peringkat paling dhuwur No. 43 (6 November, 2006)

Cathetan: Data per 19 Mei 2008.

Jelena Janković (lair ing Beograd, 28 Februari 1985; umur 29 taun) punika petenis putri Serbia. Petenis ingkang kagungan dedeg 177 cm puniki sapuniki dados salah satunggil petenis paling saé ing kategori putri. Miwiti karièr profesional ing donya tenis taun 2000. Jelena Jankovic sampun menangi sapérangan turnamèn tenis. Salebetipun kalih taun puniki prestasi ingkang sampun dipuntorèhaken ndamel panjenenganipun mesthi dados unggulan salebetipun manéka turnamèn ingkang dipuntumuti.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jelena_Janković&oldid=822720"