Jambu mawar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jambu Mawar
Jambu mawar
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Myrtales
kulawarga: Myrtaceae
Genus: Syzygium
Species: S. jambos
Jeneng binomial
Syzygium jambos
L. Alston
Sinonim

Eugenia jambos L., 1753

Jambu mawar alias Klampok arum (jambu kraton) yaiku anggota suku jambu-jambuan utawa Myrtaceae kang asale saka Asia Tenggara, khususe ing wilayah Malesia. dijenengi jambu mawar amarga woh jambu iki duwe aroma wangi arupa kembang mawar.

jeneng-jeneng dhaerahe ing antarane jambee iye mawar (Ac.), kalampok aeng mawar (Md.), nyambu ermawa (Bl.), kembes mawar, kembes walanda, kumpasa im baranda (Sulut), jambu jene mawara (Mak.), jambu mawaro, kupo mawar, kuputol mawar, gora mawar (aneka bahasa ing Maluku).[1]

jambu mawar uga disebut chomphu namdokmai (Thai), cham’-puu (Kamboja), tampoy (Filipina), rose apple utawa Malabar plum (Ingg.). jeneng elmiahe yaiku Syzygium jambos.[2]

Habitat[sunting | sunting sumber]

Jambu mawar bisa urip ing macem macem tipe kahanan lemah. Wit jambu mawar bisa urip subur lan ngasilake woh mulai saka wit kang urip ing dhaerah pinggiran pante nganti dhaerah kang dhuwure nganti 1.200 meter dpl. Wit jambu mawar apik urip ing dhaerah kang duwe iklim teles, ananging bisa uga urip ing dhaerah kang iklime garing.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Heyne, K. 1987. Tumbuhan Berguna Indonesia, jil. 3. Yay. Sarana Wana Jaya, Jakarta. Hal. 1518.
  2. ^ Verheij, E.W.M. dan R.E. Coronel (eds.). 1997. Sumber Daya Nabati Asia Tenggara 2: Buah-buahan yang dapat dimakan. PROSEA – Gramedia. Jakarta. ISBN 979-511-672-2. Hal. 382-385.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jambu_mawar&oldid=836061"