J. R. R. Tolkien

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
J. R. R. Tolkien
Tolkien 1916.jpg
J. R. R. Tolkien nalika taun 1916
Lair 3 Januari 1892
Bloemfontein, Orange Free State, Afrika Kidul
Séda 2 September 1973 (umur 81)
Bournemouth, Inggris
Pagawéan Pangarang, pangajar, filologis
Kabangsan Britania Raya
Genres Literatur bocah, fantasi dhuwur, pertalan, kritik
Tapak asma 128px

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Afrika Kidul, 3 Januari 18922 September 1973) iku panulis The Hobbit lan sambungané The Lord of the Rings.

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

Fiksi lan puisi[sunting | sunting sumber]

Pirsani ugi Puisi déning J. R. R. Tolkien.

Karya-karya akadhémik[sunting | sunting sumber]

Panerbitan anumerta[sunting | sunting sumber]

Pirsani riset Tolkien kanggo ésai-ésai lan kutipan-kutipan tèks déning Tolkien sing diterbitaké ing panerbitan lan forum akadhemik.

Rekaman[sunting | sunting sumber]

  • 1967 Poems and Songs of Middle-Earth, Caedmon TC 1231
  • 1975 JRR Tolkien Reads and Sings his The Hobbit & The Lord of the Rings, Caedmon TC 1477, TC 1478 (adhedhasar rekaman déning George Sayer, Agustus 1952)

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Biografi:

Bibliografi:

Informasi

Database/Direktori:

Perhimpunan:

Seni turunan (pirsani uga artikel utama):


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=J._R._R._Tolkien&oldid=804808"