Hugh Jackman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hugh Jackman
HughJackmanApr09b.jpg
Pakaryan Aktor
Sisihan Deborra-Lee Furness
(1996–saiki)

Hugh Michael Jackman (lair 12 Oktober 1968; umur 46 taun) dheweké kuwi aktor kang kebangsaané saka Australia, dheweké tau menangaké Tony Award ning film The Boy from Oz, lair ning Sydney, Australia mulai karir ning dunya hiburan awit taun 1999, yaiku aktor lan produser film saka [[Australia].[1] Aktingé kondhang nalika meranaké Wolverine ning film kang judulé X-MAN kang dirilis nalika taun 2000, film arahan sutradara Bryan Singer.[1] Sadurungé mlebu dunya akting ning dunya film layar lebar, Jackman kuwi aktor pertunjukan theater lan serial TV, sadurungé kuwi ning taun 1991 dheweké berakting ning Erskineville Kings lan Paperback Hero. [1] Ora namung kuwi, serial TV kang tau dibintangi dening dheweké kuwi kayata, Law of the Land, Halifax f.p., Blue Heelers lan Snowy River: The McGregor Saga.[1]

Nalika esih main ning theater, amarga pertunjukan teater The Boy from Oz, dheweké bisa menangaké ajang Tony Award. [1] Ning kisah kauripan pribadiné. dheweké nikah karo aktris Deborra-Lee Furness.[1] Pesta pernikahané dilaksanakaké nalika sasi April taun 1996. [1] Deborra dhewe kuwi kancané dhewe nalika dolanan peran ning film TV. [1] Film Tivi kasebut judulé Correlli, serial TV kang diputer ning stasiun televisi ning Australia.[1]

Bebarengan karo artis Nicole Kidman, akir taun 2008 Jackman dolanan peran maneh ning film AUSTRALIA, film kang diarahaké dening sutradara Baz Luhrmann. [1] Jackman nalika kuwi meranaké peran dadi koboi ning film kang diproduksi dening 20th Century Fox mau kuwi.[1]

Nalika acara perhelatan insan film dunia, utawa acara Academy Awards kang kaping 81.[1] Tanggal 22 Januari taun 2009, Jackman didapuk dadi host acara kang gedhe iki bebarengan karo Anne Hathaway.[1] Jackman uga dipercaya maneh mainaké karakter Wolverine ning film franchise X-MEN.[1] Film Wolverine mau judulé X-MEN ORIGINS: WOLVERINE.[1]

Taun 2011, Jackman nyoba kanggo main film ning dunya film Bollywood.[2] Dheweké mulai remen karo dunya film Bolywood nalika didapuk dadi juri ning acara taunan konvensi FICCI Frames nalika tanggal 23 nganti tanggal 25 Maret taun 2011.[2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi Hugh Jackman dipununduh tanggal 27 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita Hugh Jackman dipununduh tanggal 27 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hugh_Jackman&oldid=831424"