Hotspot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Diagram wi-fi

Hotspot iku panggonan-panggonan kang duwèni layanan internèt kanthi nggunakake tèknologi Wireless LAN, kayata ing perguruan tinggi, mall, plaza, perpustakaan, restoran utawa bandhara.

Layanan internèt kaya iki, ana kang bayar lan ora bayar (gratis).[1]

Sajarah Hotspot[sunting | sunting sumber]

Konsèp iki kawiwitan ing taun 1993 déning '''Bret Stewart''' nalika konferènsi Networld lan Interop, ing San Fransisco.[1] Kanthi nggunakaké tèknologi iki, saben wong bisa ngaksès jaringan internèt lumantar komputer/laptop/HP/PDA. Perangkat komputer/laptop/HP/PDA kuduné duwé prangkat wi-fi.[1] Umumé wi-fi hotspot nggunakaké standarisasi WLAN IEEE 802.11b utawa IEEE 802.11g.[1] Teknologi WLAN iki bisa mènèhi kecepatan aksès kang dhuwur nganti 11 Mbps (IEEE 802.11 b) lan 54 Mbps (IEEE 802.11 g) ing jarak nganti 100 meter.[1]

Komponèn hotspot[sunting | sunting sumber]

Komponèn-komponèn kang ana ing hotspot ya iku :[2]

Tipe hotspot[sunting | sunting sumber]

Jinis-jinising hotspot kang biasa digunakaké ya iku:[3]

  • Hotspot gratis minangka tambahan pelanggan umum biyasané dioprasèkaké ing hotèl, ing lobby hotèl, ing ruwang konferènsi (conference room), warung kopi (coffe shop), utawa ing kafé. Kadhang hotspot jinis iki minangka instalasi sèmi permanèn ana ing acara pamèran komputer utawa konferènsi / seminar komputer.
  • Hotspot kang dibayar langsung ing wong kang duwèni gedhung, biyasané ing ruwangan hotèl, restoran, utawa warung kopi (coffe shop). Ora kabèh hotèl bisa mènèhi layanan wi-fi gratis.
  • Hotspot kang bayar ing operator wi-fi hotspot, kayata Boingo, iPASS. Operator wi-fi hotspot iki minangka jaringan internasional kang global kanthi panganggo kang akèh ngalih panggonan (mobile) sacara internasional. Jinis hotspot iki biyasané luwih disenengi panganggo kang teka saka manca negara.

Ancaman[sunting | sunting sumber]

Saiki, hotspot sansaya akeh ana ing panggonan umum, nanging saben golek sambungan ing sawijining hotspot bebayani tumrap PC utawa laptop.[4] Hotspot yaiku jaringan bukakan kang ora terenkripsi, mula nalika wis nyambung karo pengguna hotspot liyane, kabeh mau bisa nyusup lan nyebabake komputer rusak.[4]

Peretas (Hacker) nggunakake hotspot kanggo ngawasi sinyal wireless utawa njebak supaya kecekel ing hotspot evil twin.[5] Hotspot evil twin iki minangka gangguan nalika hacker nyusup ing sinyal wireless kanggo mikir yen ana pengguna kang ana ing area hotspot.[5] Nalika pangguna mulai oprasi lumantar evil twin, mula hacker bakal ngawasi aktivitas internet pangguna hotspot.[5] Kahanan iki bisa nddekake hacker ngakses kartu kredit pangguna hotspot, yen nindakake transaksi sacara daring (online).[5]


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e Yuhefizar, 10 Jam Menguasai Internet, Teknologi & API + CD. Elex Media Komputindo.
  2. ^ Edi S. Mulyanta, S.Si, Pengenalan Protokol Jaringan Wireless Komputer. ANDI
  3. ^ Onno W. Purbo, Internet Wireless lan Hotspot. Elex Media Komputindo.
  4. ^ a b Rahmat Putra, Panduan Lengkap Memilih Koneksi Internet (plus CD). mediakita.
  5. ^ a b c d Jubilee Enterprise, Membangun Jaringan Internet Wireless Tanpa Bantuan. Elex Media Komputindo.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hotspot&oldid=830857"