Harry Kewell

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Harry Kewell
Harry Kewell at award presentation.jpg
Harry Kewell
Informasi pribadi
Jeneng pepak Harrison Kewell
Tanggal lair 22 September 1978 (umur 36)
Papan lair Sydney, Australia
Dhuwur ft 11 in (1.8 m)
Posisi pamain Pemain sayap, Penyerang tengah, Striker
Karir remaja
1990–1995 Marconi Stallions
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1995–2003
2003–2008
Leeds United
Liverpool
181 (45)
093 (12)
Tim nasional
1996– Australia 036 (11)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 22:10, 12 May 2008 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 10:44, 22 June 2008 (UTC)


Harold "Harry" Kewell (lair ing Sydney Australia tanggal 22 September 1978)[1] inggih menika pemain bal-balan saking negari Australia ingkang nggadhahi posisi minangka gelandhang.[2] Samenika Kewell main ing klub bal saking negari Turki, Galatasaray.[1] Kewell sampun mbela tim nsional Australia kaping 54 adu tandhing kanthi nglebetaken 16 gol.[2] Sanesipun Kewell nggadhahi posisi minangka Gelandhang, Kewell ugi saged dados pemain sayap utawi nyerang minangka striker nomer kalih.[2] Kewell nate nglebetaken gol nalika tim Australia mengsah tim Kroasia ing Piala Dunia FIFA 2006.[3] Kewell kalebet anggotanipun Asosiasi Bal-balan Profesional Australia.[3]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Kewell miwiti karieripun kanthi dipuntampi ing sekolah Smithfield Public School lan St. Johns Park High School saderengipun dipuntransfer dhateng sekolah inggih olahraga Westfields.[2] Harry Kewell mlebet tim junior New South Wales ing tim U13 lan U15, ingkang dipunlatih dening Stephen Treloar.[2] Kewell lajeng mlebet latian spesial ing tim New South Wales kanthi dipunlatih dening David Lee.[2]

Karir Senior[sunting | sunting sumber]

1996–2003 ing klub Leeds United, sampun main 181 adu tandhing kanthi 45 gol.[1] 2003–2008 ing klub Liverpool, sampun main 93 adu tandhing kanthi 12 gol.[1] 2008–2011 ing klub Galatasaray, sampun main 63 adu tandhing kanthi 22 gol.[1]

1988– tim nasional Australia, sampun main 20 adu tandhing kanthi 2 gol.[1] 1990– tim nasional Australia, sampun main 25 adu tandhing kanthi 2 gol.[1] 1996– tim nasional Australia, sampun main 54 adu tandhing kanthi 16 gol.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Harry Kewell dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (en)Socceroos coach Pim Verbeek backs Harry Kewell's form and fitness dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b (en)Australian Professional Footballers' Association: PFA Team dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Harry Kewell


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Kewell&oldid=831140"