Halloween

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Halloween
Hallowe'en
HalloweenHallowe'en
Jack-o'-lantern, labu simbol Halloween
Disebut uga All Hallows Eve
All Saints' Eve
Samhain
Hallowed End
Dirayakaké Kanada, Irlandia, Selandia Baru, Britania Raya, Jepang, Bahama, Amerika Serikat, Australia, Swedia, dan negara-negara Amerika Latin (sebagai Noche de las Brujas atau malam penyihir)
Tanggal 31 Oktober
Prayaan Anak-anak berkeliling ke rumah tetangga meminta permen (trick or treating), berjalan-jalan ke "tempat berhantu", mengambil apel di dalam air dengan mulut, pesta kostum, mengukir/memajang labu jack-o'-lantern, api unggun dan kembang api.

Halloween utawa Hallowe’en yaiku tradhisi kang dilakoni ing tanggal 30 Oktober utawa malem tanggal 31 Oktober utamané ing Amérika Sarékat. Tradisi iki asalé saka Irlandia, banjur digawa wong Irlandia kang migrasi menyang Amérika Lor. Halloween dirayaké kanthi cara nggunakaké klambi kang medèni, lan mubeng tangga teparo kanthi jaluk permèn utawa coklat lan ngomong Trick or treat!. Apa kang diomongke kasebut arupa anceman kang tegesé wènèhi aku permèn utawa bakal tak godha. Jaman saiki wis ora ana sing nggodha tangga teparo yèn ora diwènehi permèn utawa liyané. Ana uga bocah kang nggodha kanthi cara ninggali tisu kiwan ing wit ngarep omah utawa nulisi kaca jendhéla omah nggunakaké sabun.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Halloween&oldid=884920"