Google Earth

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Google Earth iku program komputer globe virtual sing sebeneré disebut Earth Viewer lan digawé karo Keyhole, Inc.. Program iki nudhuhna bumi saka super-imposisi gambar sing dikumpulna karo pemetaan lewat satelit, fotografi udara lan globe GIS 3D. Ana sing telu lisensi bedha: Google Earth, versi gratis sing kemampuané kebates; Google Earth Plus ($20), sing dhuwe fitur tambahan; lan Google Earth Pro ($400 per tahun), sing dikanggé gawé penganggé komersial.

Spesfikasi[sunting | sunting sumber]

Versi Windows[sunting | sunting sumber]

  • Pentium 3, 500 MHz
  • 128 MB RAM
  • ruang kosong 400 MB
  • Cepeté internet: 128 kb/detik
  • Kartu grafis 3D 16MB
  • Resolusi 1024x768, Warna 16-bit
  • Windows XP utawa Windows 2000 (dudu Windows Me)utawa versi sing luwih anyar

Versi Mac[sunting | sunting sumber]

Versi kanggé Mac OS X diluncurkna ing tanggal 10 Januari 2006, lan bisa diunduh saka website Google Earth. Saiki, versi Mac mlaku mung ing Mac OS X versi 10.4 lan 10.3.9.

Saka versi 4.1.7076.4558 (diluncurkna tanggal 9 Mei 2007), penganggé Mac OS X bisa, munggahna siji tingkat ting versi "Plus" lewat pilihan ing menu Google Earth.[1] Pirang-pirang penganngé nglaporna menawa kesulitan karo Google Earth yaiku crash ing versi terakhir kala nggedhena gambar.[2]

Versi Linux[sunting | sunting sumber]

Diwiwiti karo versi 4 beta, Google Earth mlaku ing Linux, minangka aplikasi sing nganggé QT-toolkit.

Persyaratan Minimal Sistem[3]
  • Kernel: 2.4 utawa sing paling anyar
  • CPU: Pentium III, 500 MHz
  • Memori Sistem (RAM): 128 MB
  • Hard Disk: ruang kosong 400 MB
  • Cepeté Internet: 128 kb/detik
  • Layar: 1024x768, warna 16 bit
  • Wis dicoba lan kerja ing distribusi berikut:

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Google_Earth&oldid=826310"