PCLinuxOS

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
PCLinuxOS
Logo saka PC Linux OS
Pclinuxos 2011.6.jpg
Pangembang Bill Reynolds ("Texstar")
Rilis pisanan Oktober 2003
Versi rilis terbaru 2012.02 / Februari 3, 2012; 2 taun ingkang kapengker (2012-02-03)
Sistem operasi PC Linux OS 2011.6
Lisènsi Bebas lan bedha-bedha
Situs web http://www.pclinuxos.com


PCLinuxOS, Sing biasa dijangkepi jenengé PCLOS, yaiku salah sawijining sistem operasi désktop. sistem operasi bebas iki kanggo gampangaké pagawèan kanggo manungsa lan basis saka PC Linux OS iku yaiku Linux.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

PC Linux OS mulai digarap nalika sakset paket RPM sing digawe kanggo ningkatke versi-versi Linux Mandrake (saiki jenenge Mandriva Linux). Paket-paket PCLinuxOS digawe dening Bill Reynolds, packager (piranti paket) sing luwih dikenal kaliyan Textar.[1] Saka taun 2000 nganti taun 2003. Textar ngelola repositori saka paket RPM nganggo adicara paralel kaliyan situs web PCLinuxOnline. Ing sawijining wawancara, Reynold njlenterake yen awake "nggarap PCLinuxOS amerga saka ide sablenge, yaiku menyediakan source code tanpa ngutik-ngutik pulitik lan liya-liyane"[2] Nalika taun 2003 Texstrar nggawe turunan saka Linux Mandrake 9.2 (sing diijoli ing wulan Oktober 2003). sakwise kerjasama kanggo proyek Live CD Madrake, Texstar ngembangake dhewe turunan kuwi dadi distribusi penuh. Awal rilis dinomori runut sebagai "pra pertunjukan" (preview) yaiku p5, p7, P8 hingga p81a, lajeng P9, p91, p92, dan p93.

Taun 2007, awit saka metune PCLinuxOS 2007, PCLinuxOS gubah basise dadi Mandriva Linux 2007. Ini pratanda panggubahan ke arah kode program sing luwih moderen sehingga versi iki merlukake perombakan kabeh. Versi anyar iki ndhuwi tampilan anyar, efek 3d lan fitur liya ing njerone. Logo anyar dipanjerake lan digabungke ing njroning tampilan booting mode. Layar login anyar uga digawe, dhuweni judul Dark (peteng) PCLinuxOS 2007 iki rilis awit saka 21 Mei 2007.

Taun 2008 dirilis PCLinuxOS MiniMe 2008. MiniMe kuwi "Live & Install" CD minimal kanggo pengguna pengalaman akeh sing kepengen tandhuk pilihan saka paket PCLinuxOS. PCLinuxOS 2008 edisi "MiniMe" dirilis awit saka 07 Januari 2008.[3]


Edisi GNOME[sunting | sunting sumber]

PCLinuxOS Gnome 2008 kuwi garapan edisi remaster saka Komunitas PCLinuxOS sing nganggo desktop GNOME 2.12.2 (sing tampilane memper kaliyan Windows Vista). wis diluncurake tanggal 21 Maret 2008, lan isa diunduh saka linuxgator.org meskipun durung didukung saka forum resmine.

Fitur[sunting | sunting sumber]

PCLinuxOS didistribusikake supados Live CD, ing uga isa dilebokake ing Hard Disk internal. nalika dianggo sebagai live CD, isa kerja karo USB Flash Drive, konfigurasi lan data pribadi panjenenganipun disimpen. Kabehe CD uga isa disalin ing lan diplay saka memori (nalika sistem wis ndhuweni cukup RAM) kanggo ningkatake kecepatan.


Rilis[sunting | sunting sumber]

Versi Tanggal
2010 April 19, 2010
2009.2 Juni 30, 2009
2009.1 Maret 11, 2009
2008 "MiniMe" Januari 7, 2008
P.94 "2007" Mei 21, 2007
P.93a "Big Daddy" Agustus 21, 2006
P.93a "Junior" Agustus 9, 2006
P.93a "MiniMe" Agustus 4, 2006
P.93 "MiniMe" April 21, 2006
P.92 November 21, 2005
P.91 Juli 7, 2005
Rilis perdana Oktober 2003


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=PCLinuxOS&oldid=851732"