Golden Retriever

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Golden Retriever
Negara asal Britania Raya
Katrangan
Dog (Canis lupus familiaris)

Golden Retriever yaiku asu trah kang dikembangké dadi asu pamburu kanggo njupuk manuk buruan kang wis dibedhil.[1] Asu trah iki kagolong jenis Retriever (panjupuk) kang bisa nemokaké utawa njupuk manuk banyu utawa unggas kang isih liar kanggo pamburu.[1] Wuluné kaya emas (golden) nalika ing ngisor srengéngé, mula diarani Golden Retriever.[1] Jenis iki dikembangké dadi asu kang manut intuisi seneng karo banyu. Nalika njupuk asil buruan, asu iki ora ngrusak kéwan kang diburu.[1] Kéwan asil buruan diwènèhaké marang pamburu isih wutuh lan ora rusak.[1] Kacerdasan lan kapinteran kang manékawarna ndadèkaké Golden Retriever dadi asu kang bisa macem-macem.[1] Antarané, didadèkaké asu pelacak narkoba, asu panulung SAR (Search and Rescue), asu pamburu, lan asu panuntun wong wuta.[2] Sifaté kang seneng kekancan, sabar, lan bisa nyenengaké atiné sing duwé, gawé Golden Retreiver dadi salah sijiné asu kang paling kondhang ing donya (miturut statistik daftar asu).[2]

Wuluné kang rapet lan tahan banyu, bisa lurus utawa ngombak.[2] Wuluné biasané ngrapet ing awak, ora ngadeg.[2] Standhar American Kennel Club (AKC) nyatakaké yèn wulu kandel, werna emas kang cemlorot ing saben wayah, lan ora diakoni wulu kang padhang banget utawa peteng banget.[2] Mula kuwi putih resik lan abang branang ora diakoni.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (en)Golden Retreiver(28 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)Kennel(28 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Golden_Retriever&oldid=831930"