Gedung Opera Sydney

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sydney Opera House*
Situs Warisan Donya UNESCO

Sydney Opera House - Dec 2008.jpg
Negara Australia
Tipe Cultural
Kriteria i
Referensi 166
Wilayah Asia-Pacific
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2007  (Sèsi 31st)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Gedung Opera Sydney yaiku bangunan kang kondhang, papan panggonane ing Sydney Australia yaiku ing Bennelong Point, Sydney Harbour cedhake Sydney Harbour Bridge. [1] [2]Gedung iki uga salah sijine bangunan kang unik lan megah.[1] Bangunan iki diresmekake nalika taun 1973 lan diwenehi penghargaan déning UNESCO minangka World Heritage ing taun 2007.[1] Gedung opera iki dirancang déning arsitek Denmark, Jorn Utzon, lan dibuka ing taun 1973 dening Ratu Elizabeth II. [3][4].Payoné kaya kapal kang ana layar terkembange lan ditutup nganggo keramik putih kang cacahe akeh. [4] Gedung Opera Sydney dikenal minangka salah salah siji panggonan kang misuwur ngenani konser musik klasik lan teater drama kelas donya. [5]Bangunan iki duweni 5 teater kang digunakake kanggo pertunjukan, museum, kebon kéwan, Ranta Bondh Beach lan panggonan blanja.[6]

Bangunan iki kalebu gedhong kang paling rame nomer telu sadonya. Luase gehung iki 1.8 hektare kanthi dawa 183 meter lan ambane 120 meter. opera iki uga dipondaseni 588 dermaga kang jerone 25 meter saka ngisor permukaan laut.


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)unik.com Diundhuh tanggal 21 Juli 2011.
  2. ^ (id)webnode.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011.
  3. ^ (en) sydney.com.au Diundhuh tanggal 6 Agustus 2011]]
  4. ^ a b (id)tempointeraktif.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011
  5. ^ (id)vivanews..com Diundhuh tanggal 1 Agustus 2011.
  6. ^ (id)issu.com Diundhuh tanggal 6 Agustus 2011