Gasherbrum II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gasherbrum II
K4

Gasherbrum II from basecamp
Elevasi 8.035 m (26.362 ft) [1]
Ranked 13th (5th in Pakistan)
Prominence 1.523 m (4.997 ft) [1]
Dhaptar Eight-thousander
Ultra
Location
Gasherbrum II is located in Tibetan Plateau<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -157.1%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Gasherbrum II
Location on Flag of Pakistan Pakistan/Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina border
Pagunungan Karakoram
Koordinat

35°45′30″N 76°39′12″E / 35.75833°N 76.65333°E / 35.75833; 76.65333Koordinat: 35°45′30″N 76°39′12″E / 35.75833°N 76.65333°E / 35.75833; 76.65333

[1]
Climbing
First ascent July 7, 1956 by Moravec, Larch and Willenpart, Flag of Austria Austria
Rute paling gampang Snow/ice climb

Gasherbrum II[sunting | sunting sumber]

Gasherbrum II( Urdu : گاشر برم -2,Cina disederhanakan : 加舒尔布鲁木II峰; tradisional Cina : 加舒尔布鲁木II峰, pinyin : Jiāshūěrbùlǔmù II FENG), ugi dipuntepang minangka K4, inggih menika gunung ingkang inggil urutanipun nomer 13 wonten ing donya. Papanipun manggen wonten ing antawisipun Provinsi Gilgit-Baltistan, Pakistan kaliyan Xianjiang, China. Gasherbrum II inggih menika puncak paling inggil urutan tiga Gasherbrummasif, manggen wonten ing Karakoramkisaran saking Himalaya. [2] Rute pendakian standar inggih menika lewat punggungan sisih kilen ingkang relatif bebas saking bebayan obyektif, kados to es dawah kaliyan longsoran es. Ekspedisi pendakian khas kedadosan pitu ngantos dumugi wolung minggu, biaya pendakianipun US $ 7.500 kangge gangsal pendaki.[2]

Pendakian[sunting | sunting sumber]

Gasherbrum II kaping pisanan dipunminggahi wonten ing tanggal 1956 dening Fritz Moravec, Josef Larch, kaliyan Hans Willenpart saking Ekspedisi Austria. [2]

Sejarah Taun Pendakian[sunting | sunting sumber]

  • Taun 1956 minangka pendakian ingkang kaping pisan.[2]
  • Taun 1975 pendakian kaliyan kelompok saking Perancis. Ekspedisi pendakian sanesipun wonten ing taun 1975, inggih menika kelompok estri saking Polandia dipunpandegani dening Wanda Rutkiewicz.[2]
  • Taun 1979 saking Chili kaliyan Jerman. [2]
  • Taun 1982 Reinhold Messner dumugi puncak kanthi kalih tiyang saking Pakistan, inggih menika Nazir Sabir kaliyan Sher Khan.[2]
  • Taun 1983 Jerzy Kukuczka kaliyan Wojciech Kurtyka nyobi rute enggal.[2]
  • Taun 1984 Messner kaliyan Hans Kammerlander traverse Gasherbrum I kaliyan Gasherbrum II tanpa kondur wonten base camp.[2]
  • Taun 1984 Kelompok CAF Besancon Perancis ingkang dipunpandegani dening Daniel Croisot, KTT dening Wim Pasquier kaliyan Patrice Bournat, ski saking puncak, gabung kaliyan Dock Dominique.[2]
  • Taun 2005 dening Jørgen Aamot (Norwegia) kaliyan Frederik Ericsson (Swedia).[2]
  • Taun 2007 tiga tiyang saking Italia Karl Unterkicher, Daniel Bernasconi kaliyan Michele Compagnoni, dumugi puncak mbikak cara enggal wonten ing wajah sisih ler ngangge gagrag alpine.[2]
  • Taun 2011 pendakian musim adem ingkang kaping pisan dening Simone Moro , Denis Urubko kaliyan Cory Richards ngangge gaya alpine.[2]

Jadwal Ekspedisi[sunting | sunting sumber]

Umumipun ekspedisi ingkang dhateng Gunung menika merang dinten pendakian cacah 55 dinten, saking Islamabad Ibukota Pakistan. 55 dinten menika[3] :

  • Dinten 01: dhateng Islamabad and made necessary arrangements
  • Dinten 02: Kendel rumiyin, kaliyan nyamaptakaken ingkang badhe dipunasta
  • Dinten 03: Tumuju Chilas, kirang langkung 12 jam
  • Dinten 04: Tumuju Skardu, kirang langkung 8-10 jam
  • Dinten 05: Wonten Skardu nyamaptakaken barang-barang ingkang badhe dipunasta
  • Dinten 06: Tumuju Tongal kirang langkung 8-10 jam
  • Dinten 07: Tumuju Jhola,
  • Dinten 08: Tumuju Bardumal – Paiju, kirang langkung 7-8 jam
  • Dinten 09: Kendel wonten Paiju
  • Dinten 10: Tumiju Urdukus, kirang langkung 7-8 jam
  • Dinten 11: Tumuju Goro, kirang langkung 6-7 jam
  • Dinten 12: Tumuju Concordia, kirang langkung 4-5 jam
  • Dinten 13: Tumuju Hiddeen Peak minangks Base Camp (5,600m), kirsng lsngkung 8-9 jam.
  • Dinten 14-40: minggah dhateng Hidden Peak
  • Dinten 41-46: Bbalik dhateng skardu
  • Dinten 47: Tumuju Islamabad utawi dhateng Chilas rumiyin
  • Dinten 48: Pengecekan barang wonten ing Islamabad
  • Dinten 49: Kendel wonten Islamabad
  • Dinten 50: Pungkasan

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c http://peaklist.org/WWlists/ultras/karakoram.html
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (en)[1](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)
  3. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gasherbrum_II&oldid=834328"