Frida Kahlo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Frida Kahlo
[[File: |200px|alt=]]
Frida Kahlo, potret diri dengan Kalung Duri dan Kolibri, Koleksi Nikolas Muray, Harry Ransom Center, University of Texas at Austin[1]
Jeneng lair Magdalena Carmen Frieda[2] Kahlo y Calderón
Lair 6 Juli 1907
Coyoacán, Meksiko
Séda 13 Juli 1954 (umur 47)
Coyoacán, Meksiko
Kabangsan Meksiko
Field Lukisan
Training Otodidak
Gerakan Surealisme
Karya

di museum:

Patron

teman:

Frida kahlo utawi Frida Kahlo de Rivera (6 Juli 1907 - 13 Juli 1954) inggih punika salah satunggaling pelukis saking Meksiko, piyambakipun miyos wonten ing Coyoacán. Lukisan ingkang paling misuwur inggih punika ingkang motret piyambakipun piyambak, kasil Kahlo dipuntepangkangge raos sakit kaliyan gaerahipun kaliyan kathahing warna-warna cerahipun. karyanipun sampun dipunpameraken wonten ing Meksiko minangka simbol saking tradisi nasional kaliyan pribumi.[3]

Kathah daptar penyakit ingkang dipunkagungi Kahlo, penyakit punika asalipun saking kacilakan lalu lintas wonten ing masa nemipun. Punika kalukisaken wonten ing lukisanipun Kahlo, langkung saking potret piyambakipun wonten gegyatunaipun antawisipun lukisan setunggal kaliyan sanesipun. Kahlo ngandharaken bilih"Kula nglukis kula piyambak amargi kula asring ngraosaken piyambak lan kula ngraosaken bilih kula punika subjek gambar ingkang paling sae". Piyambakipun ugi ngandharaken bilih "Kula Miyos punika nganyelaken. Kula miyos dadoos tukang nglukis"

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Frida inggih punika salah satunggaling saking sekawan putri ingkang miyos saking bapak Yahudi Hungaria kaliyan Ibu saking Inda Sapnyol Meksiko. WIwitanipun piyambakipun boten ngrencanakaken dados seniman. Nalika piyambakipun yuswa 18 taun, nate ngalami kacilakan bus pramila piyambakipun nelaskaen wekdalipun wonten ing kasur amargi nandang gerah patah tulang, alung selangka kaliyan balung rusuk gegeripun. Piyambakipn nyobi nahan kanthi 30 operasi wonten ing badanipun lan nelaskaen wekdalipun punika kangge nggambar. Gambaripun kathah-kathahipun potret dirinipun ingkang sengaja naif, ingkang kathah nggabungaken warna kiiyan seni rakyat saking Meksiko.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Image—full description and credit: Frida Kahlo, Self-Portrait with Thorn Necklace and Hummingbird, 1940, oil on canvas on Masonite, 24½ × 19 inches, Nikolas Muray Collection, Harry Ransom Center, The University of Texas at Austin, ©2007 Banco de México Diego Rivera & Frida Kahlo Museums Trust, Av. Cinco de Mayo No. 2, Col. Centro, Del. Cuauhtémoc 06059, México, D.F.
  2. ^ Frieda is a German name from the word for peace (Friede/Frieden); Kahlo began omitting the "e" in her name about 1935 [1]
  3. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 18 Oktober 2012)
  4. ^ (en)[3](dipunundhuh tanggal 18 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frida_Kahlo&oldid=880788"