Marcel Duchamp

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Marcel Duchamp (lair ing Blainville, Seine-Maritime, Prancis, 1887 – tilar donya ing Neuilly-sur-Seine, Prancis, 1968) iku sawijining palukis Amérika Sarékat katurunan Prancis. Dhèwèké nyaedhaki aliran futurisme maca lukisané Nu descendant un escalier ('Mudhun wuda saka undhak-undhakan') sing digawé ing taun 1912. Banjur dhèwèké ngadoh saka palukisan lan wiwit taun 1913-1915 nggawé ready-made, yaiku barang-barang sing sacara ironis promosi karya seni. Ing New York wiwit taun 1915, dhèwèké dadi salah sijiné pelopor aliran dadaisme. Seni pop, seni happening, seni konsèptual iku akèh nyilih praktèk lan patrapan 'anti-seni' sing diprakarsani Duchamp.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marcel_Duchamp&oldid=830098"