F(x) (grup musik)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
f(x)
에프 엑스
Asal Seoul, Republik Korea
Génré K-pop, dance, hip-hop
Taun aktif 2009–sekarang
Label SM Entertainment
Avex Trax
Situs wèb fx.smtown.com
Anggota saiki
Victoria
Luna
Amber
Sulli
Krystal

F(x) (Koréa: 에프 엑스) inggih punika gilrband saking Koréa Kidul. F(x) gadhahi 5 anggota ingkang dipunbentuk déning SM Entertainment ing taun 2009. Asma punika dipunpundhut saking notasi matématika ingkang ngadahi mupangat, "f" tegesipun "kembang" lan "x" punika nglambangaken kalih kromosom X wadon. Grup punika gadhahi debut kaping satunggal ing tanggal 1 September 2009 kaliyan single digital 라차타 (LA cha TA). F(x) gadhahi anggota kayata 빅토리아 (Victoria), 엠버 (Amber), 루나 (Luna), 설리 (Sulli), lan 크리스탈 (Krystal). Krystal Jung punika anggota ingkang nomer satunggal ing SM Entertainment ing taun 2000. Sulli Choi gadhahi debut setungalipun dados aktris lare ing taun 2005 nalika dipunpundhut kagem main dados Putri alit Sun-hwa ing drama televisi SBS.[1]

Album Pinocchio[sunting | sunting sumber]

에프엑스 1집 - 피노키오 (CD+Photobook)[sunting | sunting sumber]

Dhaptar Tembang

  1. 피노키오 (Danger)
  2. 빙그르 (Sweet Witches)
  3. Dangerous
  4. Beautiful Goodbye
  5. Gangsta Boy
  6. 아이 (Love)
  7. Stand Up!
  8. MY STYLE
  9. So into U
  10. Lollipop (feat. SHINee)[2]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.last.fm(dipuntingali tanggal 7 Oktober 2011)
  2. ^ (en)http://www.yesasia.com/us/f-x-vol-1-pinocchio-cd-photobook/1024293326-0-0-0-en/info.html www.yesasia.com](dipuntingali tanggal 7 Oktober 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=F(x)_(grup_musik)&oldid=833044"