Shinee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shinee

Shinee inggih punika salah satunggalipun boy band saking Koréa Kidul ingkang nggadhahi aliran kontèmporer. Shinee dipunbentuk déning SM Entertainment ing taun 2008. Shinee nggadhahi anggota gangsal, inggih punika Onew, Jonghyun, Key, Choi Minho, lan Taemin. Panampilan perdhananipun tanggal 25 Mei 2008 ing adicara Popular Song ing SBS nembangaken lagu "Nunan Neomu Yeppeo" utawi "Replay".

Karir[sunting | sunting sumber]

Dipunrilis ing tanggal 23 Mei 2008, album mini Replay dados urutan nomer 10 ing Koréa. Album punika ngantos 17.957 keping kopi ing 2008. Ing tanggal 7 Juni 2008, Shinee tumut salebetipun Dream Concert ing Stadion Olimpiade Seoul kalih aktris aktris Koréa sapanunggalipun tuladha Epik High, Girls Generation, Super Junior, TVXQ, lan Wonder Girls. Gadhahi bebungah kategori aktris anyar saking Cyworld Digital Music Award ing tanggal 22 Juni 2008.

Album[sunting | sunting sumber]

Album saking Shinee inggih punika:

  • The Shinee World, 28 Agustus 2008
  • Amigo, 30 Oktober 2008 inggih punika dhaur ulang saking album The Shinee World kanthi hits Amigo.
  • Lucifer, 19 Juli 2010. Tembang Lucifer piyambak dados hits chart ing Koréa
  • Hello, 1 Oktober 2010
  • Sapanunggalipun punika Shinee nggadhahi tembang Stand By Me ingkang dados sountrack drama "Korea Boys Before Flowers" ingkang dipunadhaptasi saking "Boys Over Flowers" déning Yoko Kamio.[1]

Sountrack drama[sunting | sunting sumber]

Sountrack drama ingkang ngegem tembang saking Shinee inggih punika:

  • OST Boys Over Flower - Stand By Me
  • OST Dream - Countdown
  • OST Prosecutor Princess - Fly High[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 28 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.pelangidrama.net(dipuntingali tanggal 1 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shinee&oldid=832175"