Fly to the Sky

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Flay to sky.jpg
Fly to the Sky

Fly to the Sky (basa Korea: 플라이 투 더 스카이) yaiku duo R&B Korea Selatan, kanti anggota Korean American Brian Joo lan asli Korea Selatan Hwanhee. Awalé dipasaraké minangka duo ang isa nyanyi, rap, lan nari, karya-karya awal deweké nampilaké bubblegum pop lan optimis techno music.[1] Duo iki banjur ngrubah citra deéké lan gaya kanti merilis Sea of Love nalika tahun 2002. Kanti album saterusé déwéké, duo iki mengukuhaké statusé minangka seniman R&B seniman lan dikreditaké minangka duo R&B pertama Korea Selatan.[2][3]

Karier[sunting | sunting sumber]

1999-2001: Debut lan awal tahun[sunting | sunting sumber]

Duo iki kabentuk nalika tahun 1998-an dening SM Entertainment. Brian Joo diaudisi nalika dèwèké lagi nekani Holy Spirit High School ing New Jersey. Hwang Yoon-Suk, kang banjur dikenal minangka Hwanhee, dikon mèloni audisi dening anggota staf kang kerja kanggo label ing festival SMA-nya. Fly to the Sky resmi mulai debuté nalika tanggal 21 November 1999 ing LOG-IN H.O.T Concert lan SM Festival Concert '99.

Sakwisé iku, duo iki ngrilis album debut dewéékéDay by Day nalika tanggal 9 Desember 1999, lan nggawé penampilan resmi pertama déwéké ing televisi rong dina sebanjuré. Béda karo kangsak durungé déwéké ing SM Entertainment, ing nggendi idola kang populer nalika wektu iku milih genre musik techno lan dance-pop, Fly To The Sky milih genre balada mid-tempo. Debut iki dadi sukses banget lan kasil adol luwih saka 250.000 kopi.[4] Duo iki éntok status minangka bintang generasi selanjutnya skwisé nampa penghargaan Best New Artist nalika tahun 2000.[3] Nanging ing wektu kang padha, duo iki kudu gagal éntuk bintang instan kaya sak durungé déwéké H.O.T, kang sak jroné dodolan albumé wis nglewati sak yuta.[5]

Popularitas déwéké cepet munggah kanti ngrilis album kapindoné kanti judul The Promise nalika tahun 2001, kang nampilaké genre musik kang luwih saka album sakdurngé. Lagu kang temponé cepat déwéké mikolèh posisi puncak ing #2, nanging kanti cepet ilang saka chart.[6]

Gaya Musik[sunting | sunting sumber]

Singel debut duo, "Day by Day" yaiku lagu cinta kanti genre bubblegum pop. Lagu deweke sak banjuré kombinasi saka R&B, pop rap, lan hip-hop nganti 2002, nalika duo ninggalaké bubblegum pop. Awit tahun 2002, déwéké milih kanggo campuran bonot R&B lan Korean pop. Déwéké terus nyanyèkaké lagu-lagu cinta, lan pira-pira saka déwéké terus nggabungaké hip-hop lan rap saka Joo.

Duo iki béda sajroné rasa musik dwééké. Produser Transition, Hwang Se-Jun, negesaké Hwanhee luwih seneng murni R&B sawentara Brian nyenengi musik kanti beat kang béda lan nduwéni kepinginan kang kuwat kanggo rap.[7] Senajan gairahé, album studio 2006 déwéké Transition ora nampilaké apa-apa. Brian mprediksi yèn ora bakal anamanèh kesempatan kanggo nglebokakè rap ing album dèwèké, lan ora seneg "dadi umum minangka duo Cithakan:Sic sak rapper lan sak vokalis". Déwéké nggetunaké popularitas muduné hip-hop ing Korea Selatan ing ngedi "hip-hop kang amung dicap minangka musik dance ing Korea."[1]

Penghargaan[sunting | sunting sumber]

Tahun Penghargaan
2000
  • 2000 SBS Gayo Daejun: Best New Artist
2002
  • 2002 SBS Gayo Daejun: Best R&B Artist
2003
2004
  • 2004 SBS Gayo Daejun: Best R&B Artist
2006
2007
  • 14th Korea Entertainment Arts Award: Best Ballad Award

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Konser[sunting | sunting sumber]

  • Contact – Kim Jo Han & Fly to the Sky Joint Live Concert (Rilis 1 September 2004)
  • Fly to the Sky Live – 1st Live Concert: Unforgettable (Rilis 26 April 2004)

Album Studio[sunting | sunting sumber]

Posisi chart dijukuk saka Music Industry Association Korea. Oricon Chart lan Billboard Chart, chart dirilis bulanan, ora mingguan.

Tahun Judul Posisi chart
1999 Day by Day 6
2001 The Promise 2
2002 Sea of Love 2
2003 Missing You 2
2004 Gravity 5
2006 Transition 3
2007 No Limitations 1
2009 Decennium 1

Album Kompilasi[sunting | sunting sumber]

  • Fly to the Sky Best Album - Eternity (Rilis 26 Mei 2005)
  • Transition repackage (Rilis 26 April 2006)
  • No Limitations repackage
  • Fly to the Sky Remake Album - Recollection (Rilis 28 April 2008)

OST[sunting | sunting sumber]

  • Beethoven Virus OST (My Person -Hwanhee)
  • Fashion 70's OST (Even If My Heart Hurts - Fly To The Sky)
  • Over the Rainbow OST (Tomorrow - Hwanhee, I Want You, I Need You - Hwanhee, I Can't Help Missing You - Hwanhee)
  • Hello! Miss OST (Everyday I... - Brian)

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Ok-sun Seo. "Fly to the Sky: Two voices, two attractions, second start... Four wings that fly once again" (in Korean). 52street. pp. 1. http://listen.daum.net/info/singerinfo.asp?areaKubunCode=A&artistNo=0900988&tFlag=7&dFlag=Y&article_id=4337.(Kaunduh 22/12/12)
  2. ^ "Fly to the Sky on asiamusic.net". asiamusic.net. http://www.asiamusic.net/artist/artistdb.asp?code=1644.(Kaunduh 22/12/12)
  3. ^ a b "Fly to the Sky Artist Review". mnet.com. http://www.mnet.com/Ver2/MusicSearch/Singer.php?singerID=2987&searchWord=.(Kaunduh 22/12/12)
  4. ^ "2000.04월 - 가요 음반 판매량 (Record Sales of April 2000)" (in Korean). Music Industry Association Korea. April 2000. Archived from the original on 2007-06-16. http://web.archive.org/web/20070616204912/http://www.miak.or.kr/stat/kpop_200004.htm.(Kaunduh 22/12/12)
  5. ^ "1999.12월 - 가요 음반 판매량 (Record Sales of December 1999)". Music Industry Association Korea. December 1999. Archived from the original on 2007-06-16. http://web.archive.org/web/20070616205044/http://www.miak.or.kr/stat/kpop_199912.htm.(Kaunduh 22/12/12)
  6. ^ "2001.02월 - 가요 음반 판매량 (Record Sales of February 2001)" (in Korean). Music Industry Association Korea. February 2001. http://www.miak.or.kr/stat/kpop_200102.htm.[pranala nonaktif](Kaunduh 22/12/12)
  7. ^ Cho, Won-kyung; Kim Ha-rim (2006). "Fly to the Sky Transition" (in Korean). http://www.melon.com/juice/themeZone/WhatsHotReview.jsp?whId=7.
  8. ^ "TVXQ Sweeps the 2006 MMKF" (in Korean). 2006-11-27. http://tvnews.media.daum.net/part/entertv/200611/27/yonhap/v14855867.html.(Kaunduh 10/12/12)
  9. ^ "Golden Disk - Winners" (in Korean). Archived from the original on 2007-01-01. http://web.archive.org/web/20070101132839/http://isplus.joins.com/goldendisk/2006/award_2006.html.(Kaunduh 10/12/12)

Link Eksternal[sunting | sunting sumber]

Interview[sunting | sunting sumber]


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Fly to the Sky

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fly_to_the_Sky&oldid=839993"