Erwin Gutawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Erwin Gutawa
Lair 16 Mei 1962 (umur 51)
Jakarta, Indonésia
Jeneng liya Erwin Gutawa
Pagawéyan komponis
Taun aktif 1989 - sapunika
Garwa Lulu Gutawa
Anak Gita Gutawa
Rara Gutawa

Erwin Gutawa menika salah satunggalipun musisi, konduktor, pemain bas, lan komposer saking Indonésia.[1][2] Sasanèsipun dados konduktor, Erwin Gutawa asring ugi dados prodhuser musik wonten ing pinten-pinten konsèr musisi saking Indonésia.[1] Musisi ingkang naté péntas kanthi iringan Erwin Gutawa kadosta Harvey Malaiholo, Ruth Sahanaya, Chrisye, Titi DJ, Krisdayanti lan Siti Nurhaliza.[1]

Erwin Gutawa lair ing Jakarta, 16 Mei 1962; umur 51 taun, Putra saking kulawarga (almarhum) Gutawa Sumapraja lan Sariati Kodiat punika pikantuk pendhidhikan formal kanthi ndhèrèk lès piano klasik kawit taksih kelas 4 SD ing Jakarta lan kawit kelas 6 SD, sampun main band lan kadhapuk minangka pemain bas.[1]

Kariripun[sunting | sunting sumber]

Wiwitanipun Erwin Gutawa dados pemain bas ing band Karimata ing taun 1985.[3] Piyambakipun kalebet lulusan jurusan arsitèktur saking Universitas Indonésia.[3] Erwin Gutawa sinau musik kanthi otodhidhak utawi sinau piyambak.[3] Samenika Erwin Gutawa kawentar minangka musisi, pangarah musik, pangripta tembang, komposer, orkèstrator, lan kondhuktor.[3] Erwin Gutawa kawentar minangka dados pencetus konsèr tunggal penyanyi ing Indonésia.[3] Erwin Gutawa naté dados prodhuseripun konsèr Chrisye, Siti Nurhaliza, Krisdayanti, 3 Diva, Ruth Sahanaya, Erwin Gutawa Salute to Koes Plus/bersaudara, Rockestra, lan sanès-sanèsipun.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Biografi Erwin Gutawa(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  2. ^ (id)Uce wafat, Erwin Gutawa kaget(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  3. ^ a b c d e f (id)Catatan Konser A Masterpiece of Erwin Gutawa Konser Orkestra Melintas Batas(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Erwin_Gutawa&oldid=830617"