Emmanuel Adebayor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Emmanuel Adebayor
Emmanuel Adebayor
Informasi pribadi
Jeneng pepak Sheyi Emmanuel Adebayor[1]
Tanggal lair 26 Februari 1984 (umur 30)
Papan lair Lomé, Togo
Dhuwur 1.94 m (6 ft 4 in)[2]
Posisi pamain Penyerang
Informasi klub
Klub saiki Tottenham Hotspur
Nomer 10
Karir remaja
1998–1999 OC Agaza
1999–2001 Metz
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000–2001 Metz B 10 (3)
2001–2003 Metz 44 (15)
2003–2006 Monaco 79 (18)
2006–2009 Arsenal 104 (46)
2009–2012 Manchester City 34 (15)
2011 Real Madrid (pinjaman) 14 (5)
2011–2012 Tottenham Hotspur (pinjaman) 33 (17)
2012– Tottenham Hotspur 0 (0)
Tim nasional
2000– Togo 50 (23)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 12 Juli 2012.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 26 Februari 2012


Sheyi Emmanuel Adebayor (lair ing Lomé, Togo, 26 Februari 1984; umur 30 taun) yaiku pemain bal-balan sing kebangsaané Togo sing main minangka penyerang kanggo Tottenham Hotspur ing Liga Primer Inggris lan timnas Togo. sadurungé, panjenengané main ing F.C. Metz, AS Monaco, Arsenal, Manchester City, lan Real Madrid.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emmanuel_Adebayor&oldid=835507"