Dr. No (film)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dr. No
Gambar:007DrNo.jpg
Poster film Dr. No ing Amérika Sarékat.
Sutradara Terence Young
Produser Albert R. Broccoli
Harry Saltzman
Panulis Ian Fleming
Paraga Sean Connery
Joseph Wiseman
Ursula Andress
Jack Lord
John Kitzmiller
Musik déning Monty Norman
Distributor United Artists
Tanggal rilis Flag of the United Kingdom.svg 5 Oktober 1962
Flag of the United States.svg 8 Mei 1963
Durasi 110 menit
Negara Britania Raya
Basa Inggris
Anggaran USD 1.000.000,00
Bathi reged USD 59.600.000,00

Dr. No (1962) sing dibintangi d’ening Sean Connery iku film James Bond pisanan. Film iki didhasaraké marang novel mawa irah-irahan sing padha karya Ian Fleming, sing kababar ing taun 1958 lan sabanjuré diadaptasikan menyang layar jembar déning Richard Maibaum, Johanna Harwood, lan Berkely Mather. Film iki disutradarani déning Terence Young sarta diproduseri Harry Saltzman lan Albert R. Broccoli, kerja sama sing sabanjuré nganti taun 1975.

Jroning film iki, dicritakaké James Bond dikirim menyang Jamaika kanggo nginvestigasi sebab pepati agèn rahasia Inggris. Tapak tilas nuduhaké menyang papan pandhelikan Dr. No sing nduwèni encana bakal nggagalaké rencana peluncuran roket Amérika Sarékat kanthi sanjata pancaran gelombang radioaktif. Film iki ora njlèntrèhaké kepriyé Bond antuk status 00 sing mènèhi idin kanggo matèni, ananging mung nuduhaké yèn Bond iku sawijining veteran sing sugih pengalaman.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dr._No_(film)&oldid=826940"