Dèlta Kali Nil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Foto satelit NASA saka Dèlta Kali Nil

Dèlta Kali Nil (Basa Arab: دلتا النيل) iku sawijining dèlta ing saloring Mesir (Mesir Hilir) ing ngendi Kali Nil dadi amba lan mili ing Segara Tengah. Dèlta iki salah sijining dèlta sing gedhé dhéwé sadonya lan papané saka Alexandria ing sisih kulon nganti tekan Port Said ing sisih wétan. Tlatah iki ngliputi kurang luwih 240 ambané pasisir Méditérania lan sawijining tlatah tani sing sugih. Saka lor nganti kidul dawané tlatah iki kira-kira 160 km. Tlatah Dèlta wiwité saloring Kairo.

Kutha-kutha kuna lan modèrn in tlatah Dèlta[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dèlta_Kali_Nil&oldid=815084"