Rosetta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mriyem saka abad kaping 19 ing Rosetta

Rosetta utawa Rashid (Basa Arab رشيد‎) iku sawijining kutha palabuhan ing Dèlta Kali Nil, Mesir. Kutha iki misuwur amerga ing kéné ing taun 1799 ditemokaké Watu Rosetta, sawijining prasasti ing rong basa, yaiku basa Yunani lan basa Mesir ing rong aksara. Pedunung kutha iki kira-kira ana 60.000 jiwa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosetta&oldid=815088"