Port Said

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
PortSaid (kartu pos watara taun 1915)
Mesir: Lokasi PortSaid

Port Said (Basa Arab بورسعيد, alih aksara Būr Saʻīd) kuwi kutha ing lor-wétan Mesir, cedhak Terusan Suez, kanthi pedunung watara 500,000 jiwa.

Sumber ékonomi Port Said yakuwi perikanan lan industri, kayata kimia, panganan kalèng, lan rokok. Port Said uga minangka kutha plabuhan kang wigati kanggo èksport prodhuk Mesir kaya kapas lan beras, uga papan kanggo isi lenga kapal-kapal kang liwat Terusan Suez. Port Said uga misuwur minangka plabuhan bébas lan panggonan liburan mangsa panas kanggo pedunung Mesir.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Port Said ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Port_Said&oldid=814146"