Citibank

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Citibank
Gedung Citibank ing Perth

Citibank yaiku bank AS pisanan kang ngenalake ATM nalika taun 1970-an.[1] Citibank diadegaké taun [1812] dadi Bank Kutha New York.[1] Nalika taun 1894 bank iki dadi bank paling gedhé ana ing Amérika Sarékat.[1] Nalika taun 1902 citybank nganakake perluasan menyang donya lan dadi bank pisanan saka AS kang duwé departemen ana ing luar negeri.[1] Nalika taun 1930 citibank dadi bank paling gedhé ana ing donya kang nduwèni cabang luwih saka 100 cabang kang manggon ana ing 23 negara.[1] Citibank banjur nganti jenenge dadi The First National City Bank of New York nalika taun 1955, lan dadi First National City Bank nalika taun 1962 lan banjur dadi Citibank nalika 1976.[1] Citibank saiki kalebu dadi konsumen lan perusahaan bank saka jasa finansial raseksa Citigroup, perusahaan kang paling gedhe ana ing donya.[2]Citibank ana ing luwih saka 50 negara ing donya lan luwih saka saperangan saka jumlan 1400 kantore mapan ana ing AS, lan akeh-akehe mapan ana ing New York, New York, Chicago, Illinois, Miami, Florida, lan Washington, DC, lan California.[2] Bank iki uga nawakake produk asuransi lan investasi.[2] Citibank nawakake pelayanan online lan dadi salah siji kang paling sukses kanthi duwe pelanggan kang cacahe 15 juta panganggo.[2]

Pesaing[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Citibank&oldid=831712"