Bank

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bank(cara pangucapané:[Bang]) yaiku panggonan kang resmi kanggo nyimpen dhuwit.[1]Miturut pasal 1 Undang - Undang No. 4 Taun 2003 babagan Perbankan, Bank iku Bank umum lan Bank Perkreditan Rakyat kang nglakoni usaha konvènsional utawa manut prinsip syariah kang nglakonané mbagi jasa pembayaran.[1] Tembung Bank asliné saka bahasa Italy kang nduwéni teges dhuwit.[2]

Jinis-jinis Bank[sunting | sunting sumber]

Jinis Bank miturut kang nyelenggarakaké[sunting | sunting sumber]

  • Bank Pamaréntah
  • Bank Swasta Asing
  • Bank Koperasi

Jinis Bank miturut hukum[sunting | sunting sumber]

  • Persero (Perusahaan Perseroan)
  • Perseroan Terbatas (PT)
  • Perusahaan Daerah (PD/Perusda)
  • Koperasi

Jinis Bank miturut fungsiné[sunting | sunting sumber]

  • Bank Sentral

Bank Sentral minangka bank duwèké pamaréntahyaiku panggonan resmi dhuwit kang ora nduwèni tujuan kanggo nglumpukaké bathi ananging kanggo tujuan kang mligi kayata nangani masalah perbankan utawa dudu bank, njaga tingkatané rega, kalodhangan makarya, lan pungkasané kanggo ngembangaké ékonomi.[3] Bank Sentral uga bank minsngks pusat struktur moneter lan perbankan ing nagara kang gegayutan lan kang nglakoni.[3]

Fungsiné Bank Sentral:

  1. .Nglancaraké bayaran: a.nggawé dhuwit kartal; b.nyelenggarakaké kliring kanggo bank umum.[3]
  2. .Minangka bankir, agen lan penaséhét pamarintah: a.njaga rekeningpamarintah; b.mènèhi silihan sauntara; c.mènèhi silihan kang mligi; d.nglakoni transaksi kang nyangkut adol tuku valuta asing (valas); e.nampa bayaran pajek; f.mbiyantu bayaran pamarintah saka pusat nang daerah; g.mbiyantu ngedaraké surat berharga pamarintah; h.ngumpulaké lan nganalisis data ekonomi.[3]
  • Bank Umum

Bank Umum yaiku bank kang nglakokaké usaha scara konvensional lan utawa miturut prinsip syariah kang mbagèkaké jasa pembayaran.[4] Sipat jasa kang dibagèkaké yaiku umum.[4] Bank Umum uga asring kasebut Bank Komersial.[4]

Tatacara bank umum kang utama kayata: a. nyimpen dhuwit saka masyarakat kang wujudé giro, deposito, sertifikat deposito, tabungan; b. mbagèkaké kredit; c. nerbitaké surat pengakuan hutang; d. mindahaké dhuwit; f. nampa bayaran saka tagihan surat berharga; g. nyediyani panggonan kanggo nyimpen barang lan surat berharga.[4]

  • Bank Perkreditan Rakyat (BPR)

Miturut Undang-Undang Nomer 7 tahun 1992 babagan Perbankan kang kasebut Bank Perkreditan Rakyat yaiku bank kang nampa simpenan namung wujud deposito berjangka, tabungan lan utawa wujud liyane kang meh padha;

Tatacara Bank Perkreditan Rakyat kayata: a. nyimpen dhuwit saka masyarakat kang wujudé simpenan kayata deposito berjangka, lan tabungan; b. memberi kredit; c. nyediani mawabeya kanggo nasabah marang prinsip mbagi kasil manut kang ditetepaké pamarintah; d. manggonaké dhuwité kalebu wujud sertifikat Bank Indonesia (SBI).[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bank&oldid=832677"