Ciputra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ir. Ciputra
Ciputra

Lair 24 Agustus 1931 (umur 83)
Cithakan:Bendera belanda Parigi, Sulawesi Tengah, masa Hindia Belanda
Pasangan Dian Sumeler
Anak Rina Ciputra
Junita Ciputra
Cakra Ciputra
Candra Ciputra
Almamater Institut Teknologi Bandung
Pegawéyan Pengusaha
filantropis
Agama http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ciputra&action=edit

Ir. Ciputra (lair ing Parigi, Sulawesi Tengah, 24 Agustus 1931; umur 83 taun) inggih menika satunggalipun insinyur lan pangusaha ing Indonesia.[1] Panjenenganipun misuwur minangka pengusaha properti ingkang sukses.[1] Usaha menika ing antawisipun inggih menika Jaya Group, Metropolitan Group, lan Ciputra Group.[1] Sanesipun menika, panjenenganipun ugi kagungan universitas inggih menika Universitas Ciputra.[2]

Alit ngantos rumaja[sunting | sunting sumber]

Ciputra, ingkang nggadhahi nami timur utawi nami alit Tjie Tjin Hoan.[1] Wiwit alit, panjenenganipun sampun ngraosaken urip susah, bapakipun ingkang asma Tjie Siem Poe ical awit dipunfitnah dados pita matanipun Belanda / Jepang.[1] Nalika remaja panjenenganipun sekolah SMP lan SMA ing Manado.[1] Sasampunipun lulus SMA, panjenenganipun kuliah ing Institut Téknologi Bandung.[1] Ing tingkat sekawan, panjenenganipun damel usaha konsultan arsitektur bangunan ingkang kantoripun ing garasi. Sasampunipun pikantuk gelar insinyur ing taun 1960, Ciputra boyongan dhateng Jakarta.[1]

Karier lan bisnis[sunting | sunting sumber]

Sasampunipun kuliah ing ITB, Ciputra miwiti karieripun ing Jaya Group, inggih menika perusahaan dhaerah kagunganipun Pemda DKI.[1] Ciputra kerja ing Jaya Group dados direksi ngantos yuswa 65 taun, lan sasampunipun menika dados penasihat.[1] Ing perusahaan kasebat, Ciputra pikantuk kebebasan kangge mados inovasi, kalebet wonten ing pembangunan proyek Ancol.[1] Salajengipun, sareng kaliyan Budi Brasali, Sudono Salim, (Liem Soe Liong), Sudwikatmono, Djuhar Sutanto lan Ibrahim Risjad, Ciputra damel Metropolitan Group, ingkang mbangun griya-griya mewah Pondok Indah lan Kota Mandiri Bumi Serpong Damai.[1] Ing wekdal menika, panjenenganipun dados direktur utama ing Jaya Group lan ing Metropolitan Group dados presiden komisaris.[1] Pungkasanipun, Ciputra damel grup perusahaan keluarga, Ciputra Group. [1][3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n Dr. Ir. Ciputra on Kick Andy(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  2. ^ Ciputra, Sang Raja Real Estate Indonesia(umur 12 tahun masi tetep duduk di kelas 2 SD)(dipunakses ing tanggal 19 Juni 2011)
  3. ^ Dr. Ir. Ciputra - Keputusan No. 4(dipunakses ing tanggal 19 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ciputra&oldid=830658"