Biofisika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
pusat reaksi fotosintetik

Biofisika inggih punika salah satunggaling cabang elmu fisika ingkang nliti bab aplikasi manéka warna prangkat lan hukum fisika kanggé njelasaken manéka warna fenomena hayati utawi biologi.[1] Biofisika ngrembaka kanthi cepet wiwit purwakaning taun 1980 kanthi langkung mapanipun maneka warna teori fisika ingkang sampun wonten. Panaliten ing bidhang biofisika punika llinier kaliyan cabang èlmu biokimia, nanoteknologi, bioteknologi, agrophysics, lan sistem biologi. [2]

Ikhtisar[sunting | sunting sumber]

Molekul biofisika padatanipun inggih arupi alamat pitakenanan biologis ingkagn sami kaliyan ing biokimia lan biologi molekular, ananging kajian ing biofisika punika langkung asipat kuantitatip. Para Ilmuwan nalika nindakaken panaliten ing lapangan ngengingi pemahaman interaksi ing antawisipun maneka warna sistem sel, kalebet interaksi ing antawisipin DNA, RNA, lan biosintesis protein, saha kados pundi interaksi punika dipunatur. Maneka warna teknik dipunginakaken kangge njawab pitakenan- pitakenan ingkang dipunajokaken.

Fokus dados Sub bidhang[sunting | sunting sumber]

Padatanipun, biofisika punika boten gadhah tingkat departemen - universitas piyambak- piyambak, ananging saged wonten minangka kelompok ing sedaya departemen wonten ing bidhang biologi molekular, biokimia, kimia, elmu komputer, matematika, obat-obatan, farmakologi, fisiologi, fisika, lan neuroscience. Ing ngandhap punika inggih tuladhah dhaptar kados pundi saben departemen saged ngecakaken upaya dhateng arah studi biofisika. Dhaptar punika inggih boten saged nglebetaken sedaya bidhang elmunipun, lan ugi boten saben subjek panaliten kanthi eksklusip dipungadhahi dening saben departemen tartamtu.

.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Careers in Biophysics brochure, Biophysical Society(dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)
  2. ^ BIOFISIKA(dipunundhuh tanggal 7 Pebruari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Biofisika&oldid=836388"