Batalyon kavaleri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Béda saka Batalyon infanteri, Batalyon Kavaleri (dicekak Yonkav) kuwi cacahé personil ora tansah dumadi saka 600-1000 personel. Ukuran Batalyon kanggoné Korps kang migunakaké baret ireng iki biasané migunakaké gunggungé kendaraan kang diduwèni, contoné dumadi saka saméné tank utawa saméné panser.

Persenjataan[sunting | sunting sumber]

Unsur persenjataan utama Yonkav ana loro, yaiku tank lan panser. Ana Yonkav kang persenjataané khusus panser utawa khusus tank waé, utawa gabungan kaloroné. Conto Yonkav kang persenjataané mung awujud tank: Yonkav 1/Kostrad. Déné kang khusus panser, contoné Yonkav 7/Panser Khusus Kodam Jaya. Conto kang gabungan: Yonkav 9/Serbu (Kodam Jaya), Yonkav 4/Serbu (Kodam III/Siliwangi). Senadyan mangkono, Yonkav kang arupa unsur gabungan panser lan tank kuwi wangun kang paling umum. Saliyané kuwi isih ana uga satuan kavaleri liya yakuwi wangun kompi kavaleri madeg dhéwé (mandhiri) utawa detasemen kavaleri ing lingkungan TNI-AD.

Organisasi batalyon[sunting | sunting sumber]

Batalyon Kavaleri biasané dumadi saka 3 Kompi Pemukul, lan 1 Kompi Markas. Markas Kompi Batalyon Kavaleri biasané nyebar ing sawetara kutha. Contoné: Batalyon Kavaleri 2/Turangga Ceta kang markasé dumunung ing Ambarawa nduwèni kompi kang markasé ing Yogyakarta.

Saliyané Kesatuan Batalyon Kavaleri kang ana ing sangisoré struktur komando TNI-AD, ana uga Kesatuan Resimen Kavaleri kang ana ing sangisoré Korps Marinir TNI-AL.

Batalyon kavaleri ing Indonesia[sunting | sunting sumber]

Batalyon Kavaleri ing Indonesia
No Jeneng Markas Katrangan
1 Yonkav 1/Badak Ceta Cakti Cijantung Kostrad
2 Yonkav 2/Turangga Ceta Ambarawa, Semarang Kodam IV/Diponegoro
3 Yonkav 3/BU Singosari, Malang Kodam V/Brawijaya
4 Yonkav 4/- Bandung Kodam III/Siliwangi
5 Yonkav 5/- Karang Endah, Muara Enim Kodam II/Sriwijaya
6 Yonkav 6/Naga Karimata Asam Kumbang, Medan Kodam I/Bukit Barisan
7 Yonkav 7/Serbu Khusus Cijantung Kodam Jaya
8 Yonkav 8/- Pasuruan Kostrad
9 Yonkav 9/Cobra Serpong, Bekasi Kodam Jaya
10 Yonkav 10/Serbu Makassar Kodam VII/Wirabuana
11 Yonkav 11/Serbu Jantho, Aceh Besar Kodam Iskandar Muda
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Batalyon_kavaleri&oldid=856152"