Kodam Jaya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kodam Jaya iku sawijining Komando Kewilayahan Pertahanan sing nyakup DKI Jaya, Tangerang lan Bekasi. Pangdam Jaya sing saiki diwengku déning Mayor Jenderal Darpito Pudyastungkoro nggantèkaké Mayor Jenderal TNI Suryo Prabowo.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Madegé Komando Militer Kota Jakarta Raya (KMKB Jakarta Raya) yakuwi tanggal 24 Desember 1949 yaiku nalika nampa tanggungjawab bidang kaamanan kutha Jakarta saka Angkatan Perang Belanda. Sabanjuré tanggal 24 Oktober 1959 KMKB Jakarta Raya owah dadi Komando Daerah Militer V/Jayakarta (Kodam Jaya) sawisé metu Keputusan Kasad Nomor : 952/10/1959 ngenani pelaksanaan penyempurnaan pembagian wilayah Kodam-kodam, déné pelaksanaan peresmian Kodam Jaya iku dhéwé dianakaké tanggal 18 Januari 1960 jam 09.00 wib ing Lapangan Banteng. Senajan peresmian Kodam Jaya tanggal iku, nanging kanggo mèngeti Hari Ulang Tahun Kodam Jaya tetep tanggal lairé KMKB Jakarta Raya yaiku tanggal 24 Desember 1949.

Satuan infanteri:

Daftar Panglima[sunting | sunting sumber]

Tataran Komando Satuan Pelaksana Kodam[sunting | sunting sumber]

  1. Korem 051/WKT
  2. Korem 052 WKR
  3. Resimen Induk Militer Kodam Jaya

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kodam_Jaya&oldid=821197"