Basa Sorbia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Sorbia (serbšćina)
Negara/Negari: Jerman
Tlatah: Lusatia ing negara bagian Brandenburg lan Sachsen
Cacah Panutur: 60.000 jiwa
Urutan kaping: tidak di peringkat 100
Rumpun basa: basa Indo-Eropah, Basa Slavik, Basa Slavik Kulon
Status Resmi
Basa resmi ing: ing sawetara panggonan ing Jerman
Akadhémi Basa: tidak ada
Kodhe Basa
ISO 639-1 -
ISO 639-2 hsb, dsb
SIL -

Basa Sorbia iku anak cawang Basa Slavik sing dituturaké déning kurang luwih 75.000 pedunung negara bagéan Brandenburg lan Sachsen, Jerman. Basa iki béda saka basa Serbia

Basa iki isih gegandhèngan karo Basa Polandia, Basa Ceko lan basa-basa Slavik liyané.

Basa Sorbia dipilah loro dadi basa Sorbia Hulu lan basa Sorbia Hilir.

Tandha kutha Bautzen migunakaké kaloro basa, Jerman lan Sorbia.

Ing sawetara bagéan Brandenburg lan Sachsen bisa ditemokaké tandha-tandha dalan utawa kutha sing migunakaké kaloro basa, Jerman lan Sorbia.

Basa iki ditulis nganggo aksara latin sing sajinis karo Polandia, lan pungkasan iki cacahing penutur tansaya suda.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Sorbia&oldid=881823"