Babirusa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Babirusa
Babyrousa celebensis
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Artiodactyla
kulawarga: Suidae
Genus: Babyrousa
Species: B. babyrussa
Jeneng binomial
Babyrousa babyrussa
Linnaeus, 1758
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Babirusa [1][2]duweni jeneng ilmiyah Babyrousa babirussa iku wujude arep padha karo babi. Nanging ukuran awake luwih gedhe tinimbang babi biyasane. Babirusa uga duweni taring kang dawa kang methungul madhuwur nembus nganti tekan monconge. Babirusa kalebu kingdom Animalia, kang duweni teges Babirusa asipat multiselluler, eukariotik, heterotroph, lan bisa pindhah-pindhah. Minangka bageyan saka kingdom Animalia, babirusa kalebu hewanchorda ta, utawa kewan kang duweni sumbu awak, kalebu sajroning subfillum vertebrata - kewan kang duweni tulang belakang. Babirusa uga kalebu mammalia. [3]

Babirusa iku kalebu salah siji kewan langka. Kewan iki akeh ditemokake ing sakupenge Pulau Sulawesi, Pulau Togian, Malenge, Sula, Buru, lan Maluku. Babirusa uripe ing alas-alas hujan tropis. Dawane awake kira-kira 87 cm nganti tekan 106 cm, dhuwure bisa nganti tekan 65-80 cm, abote awake bisa nganti 90 kg. Kewan iki seneng banget mangan woh-wohan lan tanduran kayadene pelem, jamur, lan gegodhongan. Kewan iki goleke pakan saben wengi supaya bisa adoh saka kewan buas kang asring nyerang. Jan-jane babirusa kalebu kewan kang isinan. Nanging, dheweke bisa dadi buas yen diganggu. Babirusa bisa tahan urip nganti tekan umur 24 Taun. Saiki, cacahe babirusa sansaya sithik, mula kalebu ing daftar kewan kang dilindungi.[4]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (Basa Indonésia)boganinaniwartabone.dephut.go.id Babirusa (kaundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  2. ^ (Basa Indonésia)Wirdateti; Soebekti, Koestoto; Maryanto, Ibnu. 2005. Mamalia Dilindungi di Indonesia (1). Jakarta: PT Musi Perkasa Utama.
  3. ^ (Basa Indonésia)scribd.com Babirusa (kaundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  4. ^ (Basa Indonésia)kidnesia.com Babirusa (kaundhuh tanggal 30 Agustus 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Babirusa&oldid=832452"