Apollo 16

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Apollo 16
Mission insignia
Apollo-16-LOGO.png
Mission statistics[1]
Jeneng misi Apollo 16
Command Module CM-113
callsign Casper
mass 30,395 kg
Service Module SM-113
Lunar Module LM-11
callsign Orion
mass 16,445 kg
Gunggung kru 3
Booster Saturn V SA-511
Launch pad LC 39A
Kennedy Space Center
Florida, USA
Tangal paluncuran April 16, 1972
17:54:00 UTC
Pandharatan ing bulan April 21, 1972   02:23:35 UTC
Descartes Highlands
8°58′22.84″S 15°30′0.68″E / 8.9730111°S 15.5001889°E / -8.9730111; 15.5001889
(based on the IAU
Mean Earth Polar Axis coordinate system)
Lunar EVA duration First 07:11:02
Second   07:23:09
Third 05:40:03
Total 20:14:14
Lunar surface time 2 d 23 h 02 m 13 s
Lunar Roving Vehicle LRV-2
CMP EVA duration 01:23:42
Lunar sample mass 95.71 kg (211 lb)
Total CSM time in lunar orbit 5 d 05 h 49 m 32 s
Landing April 27, 1972
19:45:05 UTC
0°43′S 156°13′W / 0.717°S 156.217°W / -0.717; -156.217 (Apollo 16 splashdown)
Durasi 11 d 01 h 51 m 05 s
Crew photo
Apollo 16 crew.jpg
Saka kiwa manéngèn: Mattingly, Young, Duke
Misi kagandhèng
Misi sadurungé Misi sabanjuré
Apollo 15-insignia.png Apollo 15 Apollo 17-insignia.png Apollo 17

Apollo 16 yaiku misi astronot munggah menyang rembulan kang kaping sepuluh ing program Apollo lan kang kaping lima kang ndharat ing rembulan.[1] Misi iki diluncurké nalika tanggal 16 April 1972 saka Pusat Antariksa Kennedy nganggo rokèt Saturn V SA-511 lan ndarat ing rembulan nalika tanggal 21 April 1972.[1]

Apollo 16 kuwi misi kelas-J lan nggawa sawijiné wahana sing jenengé Lunar Rover.[1] 94,7 kg sampel rembulan bisa digawa mulih ning bumi.[1] Telung EVA (extra-vehicular activity; kagiatan kang dilakoni ing angkasa lan ing jaba wahana) dileksanakaké, ing antarané kanggo ngrekam vidéo saka jaba pesawat lan uga uji coba marang kalangsungan urip mikrobial.[1] Subsatelit-subsatelit Apollo 16 diluncuraké ing tanggal 24 April 1972 nalika isih ana ing mbulan lan nglakokaké uji marang médhan magnèt lan partikel-partikel surya.[2] Ing laku ning Bulan, Apollo 16 kasil jupuk foto rembulan.[2]

Amarga kasalahan ing sistem panyurung utama CSM (Command/Service Module; modhul printah/pelayanan) Casper arep gawé batal ndharat ning mbulan.[2] Nanging banjur diputusaké yèn bab iki ora ngandhut risiko kang dhuwur lan Young sarta Duke diidinkè kanggo njlajah ning mbulan, senajan misi iki kudu dikurangi sedina saka jadwal kang wis diatur.[2]

Awak[sunting | sunting sumber]

*Angka dalam tanda kurung menunjukkan jumlah penerbangan antariksa tokoh tersebut sebelum dan termasuk misi ini.

Awak cadhangan[sunting | sunting sumber]

Awak pandhukung[sunting | sunting sumber]


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Apollo_16&oldid=832776"