Apollo 13

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Apollo 13
Mission insignia
Apollo 13-insignia.png
Mission statistics
Jeneng misi Apollo 13
Command Module CM-109
callsign Odyssey
mass 28,945 kg
Service Module SM-109
Lunar Module LM-7
callsign Aquarius
mass 15,235 kg
Gunggung kru 3
Booster Saturn V SA-508
Launch pad LC 39A
Kennedy Space Center
Florida, USA
Tangal paluncuran 11 April 1970
19:13:00 UTC
Pandharatan ing bulan Cancelled due to onboard explosion
Gunggung orbit bulan 1
Landing April 17, 1970
18:07:41 UTC
21°38′24″S 165°21′42″W / 21.64°S 165.36167°W / -21.64; -165.36167 (Apollo 13 splashdown)
Durasi 5 d 22 h 54 m 41 s
Crew photo
Apollo 13 Prime Crew.jpg
Saka kiwa nengen: Lovell, Swigert, Haise
Misi kagandhèng
Misi sadurungé Misi sabanjuré
Apollo 12 Apollo 14-insignia.png Apollo 14

Apollo 13 iku misi pandharatan ing Bulan, bagéyan saka proyèk Apollo NASA Amérika Sarékat. Anggota kruné yaiku James A. Lovell, John L. "Jack" Swigert, lan Fred W. Haise. Misi iki diluncuraké tanggal 11 April 1970. Apollo 13 ngalami masalah pisanané saprangan wektu sawisé paluncuran, tepaté nalika bagéyan saka rokèt Saturn V, yaiku S-II utawa tingkat kaloro (sing duwé 5 mesin panyurung), ing ngendi panyurung nomer 5 mandheg tandang gawéné 132 detik luwih awal saka samesthiné, saéngga tingkatan iki kepeksa urip 34 detik luwih suwé, sarta marakaké tingkatan sabanjuré, yaiku S-IVB kudu urip luwih suwé 9 detik.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Apollo_13&oldid=829855"