Anton van Leeuwenhoek

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Antonie van Leeuwenhoek

Portrait of Antonie van Leeuwenhoek (1632-1723) by Jan Verkolje
Lair 24 Oktober 1632
Delft, Netherlands
Pati 26 Agustus 1723 (umur 90)
Delft, Netherlands
Padunungan Netherlands
Kabangsan Walanda
Babagan Microscopist
Misuwur amarga panemon protozoa
First red blood cell description
Agama Dutch reformed
Tapak asma

Antonie Philips van Leeuwenhoek (ing Basa Walanda Anthonie, Antoni, utawa Theunis, ing Basa Inggris, Antony utawa Anton) [1] (24 Oktober 163230 Agustus 1723) iku èlmuwan Walanda sing asalé saka Delft. Anton disebut minangka "Bapak Biologi", lan dianggep dadi mikrobiolog pisanan. Anton misuwur amarga ngembangaké mikroskop lan kontrobusiné marang madegé mikrobiologi. Panjenengané wong pisanan sing ngamati lan mratélakaké organisme sèl tunggal.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Leeuwenhoek dibaptis kanthi asma Thonis lan tansap napakasmani nganggo jeneng Antonij, sing padha karo Antony jronin basa Inggris modhèrn. Jeneng ciliké uga bisa ditulis Anton, Anthon, Anthony, Antonie, Antony, Anthonie, Antoni, Antonio lan Anthoni. Leeuwenhoek, nambahi tembung 'van' ing jenengé taun 1686. Pirsani http://www.archief.delft.nl/

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]